За тази вечер е обявен най-големият протест в Асеновград след

...
За тази вечер е обявен най-големият протест в Асеновград след
Коментари Харесай

Тази вечер е най-големият протест в Асеновград след нападението над млади спортисти в града

За довечера е разгласен най-големият митинг в Асеновград след нападението над млади спортисти в града. Това ще бъде петият по ред митинг, откакто в понеделник (26 май) група роми нападнаха деца и треньори от тима по кану-каяк в региона на бент. „ 40-те извора “.

В сряда и четвъртък митингите започнаха спокойно, само че след края им хората се насочиха към циганската махала в града, като полиция и жандармерия съумяха да ги спрат. В петък и събота не се стигна до конфликти с полицията.

В петък съдът в Асеновград остави в ареста и деветимата обвинени за побоя. Според съдията, с решителност в побоя има и още участници, които занапред би трябвало да се откриват. По време на съвещанието упрекнатите не признаваха виновността си. Те обясниха, че са предложили помощ на едно от девойките – гребец, което е паднало от лодката по време на подготовка. Според описа им половината от тях са инцидентно арестувани и нямат присъединяване в случая.

Традиционно довечера се чака митингът да стартира в 20.00 часа в градинката пред паметника на Цар Иван Асен II, а шествието - в 21.00 часа. Протестиращите упорстват за строги санкции на участвалите в нападението, изселване на нелегално пребиваващите роми, срутване на противозаконните постройки и основаване на общинска полиция. Очаква се в митинга да се включат хора и от други градове, в това число последователи на футболни клубове и рокери. В събота кметът на Асеновград прикани участниците в митинга да не позволяват провокации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР