За тази цел преди хранене трябва да се масажира върха

...
За тази цел преди хранене трябва да се масажира върха
Коментари Харесай

Няма Да Повярвате! Това Е Тайната Сила На Малкия Пръст!

За тази цел преди хранене би трябвало да се масажира върха на дребния пръст. За мъжете и дамите има разлика:

Мъже – до 12 часа се масажира назад на часовниковата стрелка, а след обяд – по часовниковата стрелка
Жени – до 12 часа по посока на часовниковата стрелка, а в следобедните часове – против.

Точно по пладне тази точка не трябва да се допира.
Древните лечители са употребявали разнообразни масажни техники за работа с точките на тялото. Това са поглаждания, притискания, потребление на игли. С помощта на тези техники са лекувани доста болести на всички системи на тялото.

Масаж при чернодробно заболяване

Но освен дребният пръст се употребява за решение на здравните проблеми. Китайски лечители употребяват показалците за диагностика и лекуване на черния дроб, те ги назовават „ пръстите на черния дроб. “
Използвайки показалеца, можете да ревизирате положението на черния си дроб. За тази цел: опънете дланта, със мощ изправете пръстите си и ги дръжте в напрежение, след това би трябвало да се опитате да сгънете единствено показалеца.
Ако всичко сработи, и останалите пръсти не се прегънат с показалеца, значи работата на черния дроб е естествена.

Ако пръстите стартират да се сгъват дружно с показалеца, това значи, че е належащо подсилване на черния дроб. Това изисква всекидневен масаж на показалец с дълготрайност 2-3 минути няколко пъти дневно.

Масаж при простуда

Ето някои образци за потреблението на метода. При простуда е належащо да се откри мъчителната точка на палеца на лявата ръка – в средата на горната фаланга, към кожата до нокътя, и да се закрепи там зърно елда или зелен грах с лепенка(в случай на мощна настинка). Периодично да се притиска зърното. Хремата ще мине бързо, а този способ може да служи и за профилактика на простудни и вирусни болести.

Масаж при болки в коляното

Ако имате проблеми с коленете (болят или зле се сгъват, изключително измежду хората в преклонна възраст, би трябвало да се масажират междинната става на безименния и междинния пръст. Тези стави на пръстите са точки, които подхождат на коленете – на дясната колянна става подхожда безименния, на лявата – междинния пръст. При разнообразни болести на ставите на коленете е належащо върху ставите на междинния и / или безименния пръст да се сложи лейкопласт със семена от растения като моркови, алена чушка или домат.

Акупресура при отмалялост

При интензивни умствени натоварвания, чест стрес, тежка отмалялост, оказва помощ за разпределяне акупресура на ръцете.

Необходимо е да се масажира дребният пръст на лявата ръка с показалеца и палеца на дясната. Започва се от фалангата с нокътя и като се притиска се стига до основата на пръста, като се масажира целия пръст.

Масажират се поред палците на двете ръце. Техниката е като предходната.

източник: 30duni.eu
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР