За тази седмица се предвижда температурите да се понижат, но

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Въздушна изолация и санкции за Беларус, туроператори отлагат записвания за България

За тази седмица се планува температурите да се намалят, само че не и в горещия политически сезон, пристигнал с изборите на 4 април, който ще продължи и след предварителните на 11 юли. Засега не е ясно каква част от поредицата скандални разкрития, свързани с дейности на предходната власт на ГЕРБ, ще получат действителна развръзка.

Това се отнася и за настоящата тематика с подслушването на политици от началото на годината и по време на предизборната акция, доказано и от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, съгласно който в ДАНС са унищожавани документи за това. Софийската градска прокуратура разпореди инспекция на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ГДБОП по случая, за който някогашният министър председател Бойко Борисов продължава да мълчи, а представители на ГЕРБ настояват, че е операция.

Днес Специализираният углавен съд заяви, че не е издавал позволения за подслушване нито на сегашния длъжностен министър председател Стефан Янев, до момента в който е бил президентски консултант, " нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите ". Това обаче към момента нищо не значи, защото законът разрешава едни лица да се подслушват за " определяне " на други лица.

Точно това се видя предходната година, когато прокуратурата популяризира записи от диалози на някогашния пълководец на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков с президента Румен Радев. Стойков бил подслушван в границите на прокурорско следствие, само че очевидната политическа цел на това извършения е била да се нанесе удар по президента.

Скандали като този слагат България в сивата зона на демокрацията. А преди два дни беларуският президент Лукашенко, който отклони аероплан, с цел да арестува опозиционен публицист, даде ослепителен образец до каква степен може да стигне една безконтролна власт.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯЕС затваря въздушното си пространство за самолети от Беларус
Европейският съюз затваря въздушното си пространство за самолетни компании от Беларус поради отклоняването и приземяването на пътнически аероплан след евентуално интервенция на беларуските секрети служби, с цел да бъде задържан опозиционният публицист Роман Протасевич.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР