Категории: Всички Източници: Всички


За тази дама доброто е неделима част от човешкия живот. ...

За тази дама доброто е неделима част от човешкия живот.

Елица Баракова: Да променим нечия съдба – ето това е успехът


За тази дама положителното е неделима част от човешкия живот. Част, която придава смисъл на съществуването ни. За нея да правиш положително е също толкоз естествено, колкото и да дишаш.Няма по какъв начин да я скрием от вас още дълго. Тя е Елица Баракова – изпълнителен шеф на фондация BCause и специфичен посетител в епизод 24 на „ Жените на България “.„ Доброто е част от живота. Няма такова време от деня, в което човек би трябвало да спре да прави положително “, споделя ни дамата, която стои зад идеята на дарителството в България към този момент 27 години.

Сигурно ще ви прозвучи неуместно, само че Елица се стеснява, когато я показват като онази, която прави положителното допустимо. Тя твърдо има вяра, че точно то - положителното, може да има МНОГО лица. Наясно е и че живеем във времена, в които неприятните вести вземат връх в публичния интерес:

„ В наситената от връзки среда е доста мъчно да пробият некритичните послания. Затова обществото ни има потребност от нови посланици. От разнообразни посланици на положителното. “

И по този начин, тук към този момент стопираме да броим какъв брой пъти употребихме думичката „ положително “. Колкото повече, толкоз по-добре. Според Ели, българското общество става все по-осъзнато за поддръжка на хора и общности:„ Хората би трябвало да бъдат свързани дълготрайно с дадена идея, тъй като единствено през прекарването на нечия човешка орис се развиваме като персони.

Началото на нейния път е през 1995 година Тогава Елица Баракова е преподавател по британски език и още не знае, че ориста крои други проекти за нея. Ели взема решение да се яви на изявление във фондация BCause, която тогава носи напълно друго име: “Помощ за благотворителността в България ”.Интервюто явно минава добре, тъй като тя стартира работа там. И по този начин към този момент повече от две десетилетия, които минават под знака на добруването.

Източник: btvnovinite.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg