За своите нови VR / AR очила Vision Pro, Apple

...
За своите нови VR / AR очила Vision Pro, Apple
Коментари Харесай

Apple представи visionOS – операционна система за очила със смесена реалност Vision Pro

За своите нови VR / AR очила Vision Pro, Apple показа операционната система visionOS. Тя ще обезпечи обрисуване на интерфейса в 3D, а благодарение на сканиране на ириса ще се подсигурява сигурността и поверителността на данните.

На равнище архитектура visionOS има общи блокове с MacOS и iOS, само че прибавя и нова „ подсистема в действително време “ за обработка на интерактивните образни изображения на Apple Vision Pro. Триизмерният интерфейс на visionOS разрешава освобождение на приложенията от границите на обичайния екран, тъй че да могат да се изобразяват едно до друго в разнообразни мащаби. Потребителският интерфейс динамично реагира на естествената светлина, като хвърля сенки, с цел да помогне при предаване на мащаба и дистанцията.

Основните способи за взаимоотношение с очилата – очи, ръце и глас. Компанията е описала по какъв начин можете да погледнете полето за търсене и просто да започнете да говорите, да вземем за пример, с цел да въведете текст. Или можете да съберете пръстите си, с цел да извършите избор, или да плъзнете нагоре, с цел да превъртате през прозореца.

От момента на стартирането на visionOS, тя ще включва поддръжка на приложения от компании като Adobe, Microsoft, Cisco и други Операционната система ще поддържа медицински програмен продукт за обзор на рендери на анатомията на тялото и инженерни приложения за визуализиране на физическите феномени, като държанието на въздушния поток над действителни обекти. Приложенията ще се популяризират от новия магазин, който ще започва по едно и също време с Vision Pro. В допълнение към приложенията, повече от 100 игри Apple Arcade ще бъдат налични “на първия ден “, съгласно Apple.

В тандем с хардуера на Vision Pro, visionOS ще лежи в основата на системата EyeSight, която проектира очите на потребителя посредством очилата върху извития външен екран на устройството. EyeSight сканира лицето и употребява логаритми за машинно образование, с цел да сведе до най-малко забавянето на изображението и понижаване на дискомфорта като замаяност по време на приложимост.

Apple също приказва за нова система за сигурност във visionOS, наречена Optic ID, която употребява сканиране на ириса за засвидетелствуване. Данните са криптирани и работят със Secure Enclave, представляващ подсистема, интегрирана в процесора на Apple. От компанията споделят, че телеметричните данни ще останат конфиденциални.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР