За своите 73 години славният треньор Георги Василев-Гочето, извеждал три

...
За своите 73 години славният треньор Георги Василев-Гочето, извеждал три
Коментари Харесай

Гочето: Започва да те сърби, когато няма мачове

За своите 73 години славният треньор Георги Василев-Гочето, извеждал три тима до купата у нас – Етър, Левски и ЦСКА, е видял какво ли не. И той обаче, както целия свят, е изправен пред сериозна борба. Като човек, работил в Германия отпред на Унион Берлин, знае доста добре какво значи думата дисциплинираност и смисъла на строгите ограничения. Ето какво показа той пред „ Тема Спорт “ за себе си, фамилията му и обстановката във Велико Търново, както и за футбола в настоящия миг.

Г-н Василев, по какъв начин сте?
– Благодаря, добре. На Арбанаси сме със фамилията. Тъкмо се чудех да потеглям ли надолу към Велико Търново. Такава неуравновесеност се сътвори, че човек не знае какво да прави в някои обстановки.

Как минава в този момент денят ви?
– В домакински уют. По-голямата щерка се занимава с новата система на образование, което ще е отдалечено. Гледа уроци, чете. Даже в този момент се занимава с домашните си. Играем на игри. Гледаме телевизия. Предполагам, че е по този начин във всички български фамилии в тези дни. Важно е да съблюдаваме ограниченията и рекомендациите.

Слизахте ли скоро към Велико Търново и по какъв начин ви се стори градът?
– Да, в неделя бях. Не споделям, че има кой знае каква разлика, само че се усеща такава несъмнено. Има доста по-малко придвижване и доста пo-малко хора. Магазините обаче са цялостни. Ходих да пазаря в Горна Оряховица, тъй като ми е по-близо, и там в една от огромните вериги имаше пропускателен режим. Мисля, че се прави добра организация. Хората се стремят да я съблюдават. С повече ред и дисциплинираност ще минем и през това. Макар че ние тази дума дисциплинираност ще би трябвало да си я напомним в цялостния смисъл, с цел да си нямаме проблеми.

Усеща ли се напрежение у хората, у вас?
– Да кажа, че няма напрежение – ще излъжа. Трябва човек да е доста добър психолог и да усеща нещата, само че се усеща, че хората са загрижени, забързани. Всеки с мислите си и страха си от това, което е, и това, което следва. Хората стартират да си дават сметка за доста неща, които са подценявали. Има много информации, които чак стряскат, като ги чете човек. Много значимо е да няма суматоха.

Чисто футболно по какъв начин гледате на нещата?
– Неприятно е, само че към момента има шампионати, които се играят. Аз без футбол не мога. В неделя по интернет гледах мача на Ивелин Попов в Русия. Ростов стартира мощно и имаше положения, само че след това загуби тежко от Локо Москва (1:3). Започва да те сърби, както споделят хората, като няма футбол за гледане.

Колко мъчно ще е за тимовете през този месец, след който се чака да се възобнови шампионатът у нас, в случай че всичко е наред?
– Сериозните тимове и играчи не могат да останат безразлични към положението си с оглед вероятността, че след известно време, нека да е по-скоро, ще би трябвало още веднъж да влизат във форма и да играят. Предполагам, че клубовете имат самостоятелни проекти и всеки персонално може да поддържа своето положение. Това е една форма на самоконтрол. Важно е да има и разсъдливост. Да, най-вероятно, когато всички се съберат, несъмнено ще има целенасочена подготовка на тимовете, въпреки и в къси периоди. Не би трябвало да се позволява изпадане от форма, тъй като след това ще е мъчно. Но, както се споделя, няма да го не помнят футбола по какъв начин се играе, то е като карането на колело. Просто в тази неуравновесеност това е най-малкият проблем за играчи и тимове. Все отново и те имат фамилии и близки, за които мислят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР