"За своето продължително съществуване институциите на специализираните съд и прокуратура

...
"За своето продължително съществуване институциите на специализираните съд и прокуратура
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Специализираните съд и прокуратура не успяха да убедят гражданите в ефективността си

"За своето дълготрайно битие институциите на профилираните съд и прокуратура не съумяха да убедят българските жители в своята успеваемост, своята обективност, безпристрастност, законосъобразното протичане на тяхната активност, и в последна сметка в нуждата от тяхното битие ", уточни правосъдният министър Иван Демерджиев в словото си по време на конфренцията "Съдебна промяна. Специализирано правораздаване ", която се организира в Дом 2 на резиденция "Бояна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му профилираните органи са съумели да основат чувството в обществото, че постоянно се употребяват за разпра от страна на властимащите, вместо да бъдат техен коректив.

Правосъдният министър разяснява още, че потребността от правосъдна промяна се е изострила след всеобщите митинги в страната през 2020 година и с провелите се парламентарни избори през 2021 година Той добави, че е нужна правосъдна промяна, която да възвърне вярата в справедливото правораздаване у българските жители, като означи значимостта на профилираното правораздаване при осъществяване на промяната.

Министър Демерджиев напомни рецензиите на Европейската комисия за липса на солидни резултати във връзка с окончателните неоправдателни присъди по каузи за корупция по високите етажи на властта.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР