За строежа на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле все още

...
За строежа на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле все още
Коментари Харесай

Тежки машини вече копаят АМ Струма край Кресна без обществена поръчка

За градежа на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле към момента определен реализатор няма. Но още преди да е оповестено кой печели публичната поръчка, някой може би знае, че ще я завоюва и към този момент работи на терен, демонстрира следствие на bTV.

Такъв сигнал получават и ревизират специалистите от неправителствената организация " Антикорупционен фонд ". Те са получили фотоси, на които се вижда по какъв начин работят тежки машини. Прави се отвесен сондаж.

Въпреки че на терен не би трябвало да се случва нищо, хората, които живеят и работят към бъдещото трасе на автомагистралата, наблюдават придвижването на строителна техника, която още предишното лято, преди да е оповестена публичната поръчка, проправя краткотрайни пътища в планината.

За да са сигурни, че краткотрайните пътища и сондажите са свързани със строителството на автомагистралата, от " Антикорупционния фонд " поръчали разбор на сателитни изображения, който да покаже по кое време тъкмо са правени и по какъв начин се отнасят по отношение на трасето на автомагистралата.

Строителството на пътя е приоритет за пето следващо държавно управление. Изпълнението на плана е съпроводено от шумни кавги през годините. Въпреки това преди Коледа предварително страната откри най-новите 24 км от трасето.

Сега в ход е реализирането на най-трудния сектор от автомагистралата - този в Кресненското дефиле. На 30 август предходната година АПИ разгласи социална поръчка за правене на механически план и строителството на платното в посока от " Кулата " към София. То ще минава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Дължината на правата е съвсем 24 км, а цената на поръчката е 430 млн. лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР