За Страйкър“-ите имаме пълна подкрепа от широката не-коалиция. Те не

...
За Страйкър“-ите имаме пълна подкрепа от широката не-коалиция. Те не
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Предвиждаме закупуването на бойни дронове, 35 години армията ни не е била модернизирана

За „ Страйкър “-ите имаме цялостна поддръжка от необятната не-коалиция. Те не са срещу превъоръжаването на армията. Такова мнение изрази в студиото на „ Лице в лице “ по bTV министърът на защитата.

Той акцентира, че потребността от вложения е голяма, защото за последните 35 години Българската войска не е получавала нова бойна техника. По отношение на машините „ Страйкър “ министърът съобщи, че те са извънредно съвременни и всеки един лев, даден за тях, си заслужава.

заяви още, че в проектите на държавното управление е да бъдат закупени и бойни дронове – както за разследващи, по този начин и за ударни цели.

Кабинетът има ясна политика за създаване на отбранителните ни качества, което изисква 2% от Брутният вътрешен продукт. За 2024 година ще разполагаме с 800 млн. лв. повече за защита, в сравнение с през 2023 година, означи министър Тагарев.

Относно включването на България в взаимната самодейност за закупуване на наземни системи за противовъздушна и противоракетна защита, военният министър обясни, че по този метод ще се реализира по-добър мащаб на покритие, а и цената за придобиването на такива системи ще излезе по-изгодно.

В умозаключение на диалога министър Тагарев уточни, че България продължава да оказва военна поддръжка на Украйна във войната ѝ с Русия. По думите му в София и Варна има над трийсетина украински военнослужещи, които минават образование за бойни санитари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР