За срок от 11 години ще бъде лишен от свобода

...
За срок от 11 години ще бъде лишен от свобода
Коментари Харесай

11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна постанови Апелативният съд

За период от 11 години ще бъде лишен от независимост мъж, упрекнат в изнасилвания и блудствени дейности с момиче, ненавършило 14 години. Като прегледа жалбите на потърпевшата и на подсъдимия, Апелативният съд ревизира присъда на Окръжен съд – Варна, който е признал подсъдимия за отговорен и го е осъдил на 5 години затвор. За разлика от първата инстанция, която го е оправдала по този пункт, втората одобри, че закононарушенията са реализирани посредством потребление на мощ. Деянията са осъществени неведнъж, при изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на състояние на взаимозависимост. Първоинстанционната присъда бе доказана във връзка с почетените цивилен искове на потърпевшата - компенсациите за неимуществени вреди са в размер на 90 хиляди лева Като взе поради размера на наложеното наказване, Апелативният съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на подсъдимия, тъй като съществува действителна заплаха той да се укрие.

Блудствените дейности почнали на неустановена траяли към година сред 2020 - 21 година, след което били последвани от голям брой полови контакти. Е. У. живеел на фамилни начала с майката на потърпевшото момиче. Използвал за похищенията си моментите, в които останалите членове на семейството били отвън дома или спели. Майката на момичето научила за ставащото от диалози сред щерка й и дееца в приложение за известия и незабавно се обърнала към полицията.

Предстои съставът на Варненския апелативен съд да изготви претекстове към присъдата си. Съдебният акт може да се апелира пред Върховен касационен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР