За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа

...
За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна задържа Стрелеца и Фантата заради наркотици

За период до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа трима обвинени за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в съучастничество – закононарушение по член 354а, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му – 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата. Срещу тях прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила, а точно задържане под стража.

До установяването и предварителното задържане на тримата обвинени се стигна след извършената завчера профилирана интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна против разпространяването на опиати в морския град. При нея са били арестувани 11 души, измежду които и 3 дами. 
При осъществяване на процесуално-следствените дейности по формираното досъдебно произвеждане били претърсени жилища на пет адреса във Варна, както и коли, употребявани от обвинените лица, които имали дейна роля в разпространяването на опиати. В три от претърсените парцели и един автомобил са открити и конфискувани близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана. 
Иззети при интервенцията са и електронни везни, над 4000 лв. и 1000 евро и 17 мобилни телефона единствено от тримата обвинени. 
Мартин Стрелеца е осъждан като участник в проведена незаконна група за осъществяване на разнообразни закононарушения в огромния развой през 2009 година, когато Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд  24 лица. 19 от тях подписаха съглашения с прокуратурата, които са били утвърдени от съда. Един от тях е бил и Мартин Стрелеца, който тогава признал виновността си за присъединяване в проведената незаконна група и приел наказване 3 години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период. 
Работата по доказването на незаконната активност на тримата наркоразпространители продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР