За срок до 24 часа са задържани 669 човека, издадени

...
За срок до 24 часа са задържани 669 човека, издадени
Коментари Харесай

Акцията срещу търговия с вота: За пет дни 669 задържани от МВР

За период до 24 часа са арестувани 669 индивида, издадени са били и 4 788 предупредителни протокола при профилираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения против изборните права в цялата страна, която стартира на 1 юли, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Образувани са 109 преписки за открити случаи на пазаруване на гласове.

През първите пет дни униформените инспектирали 2 173 места, за които имало информация, че в тях се прави пазаруване и пласиране на гласове, тествани били 6 691 лица от дейния престъпен контингент и 1 277 обекта - заложни къщи и сдружения, предоставящи бързи заеми.

С цел попречване на опцията за корпоративен избор са тествани 1 275 притежатели на компании. Установени са общо 644 индивида, които са се утвърдили като локални водачи на групи, влияещи на изборния развой.

В рамките на интервенцията служителите на реда ревизирали 35 632 моторни транспортни средства,като открили 110 души, оповестени за търсене. Разкрити са и 87 други закононарушения, заяви Министерство на вътрешните работи.

В интервенцията вземат участие всички служби, а главната задача е противодействието на закононарушения против политическите права на жителите и нарушавания на изборното законодателство, противопоставяне на стандартната престъпност и определяне на търсени лица. Паралелно с това се правят и инспекции във връзка с гражданската регистрация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР