За сръбския президент Александър Вучич има някои странности в пожара

...
За сръбския президент Александър Вучич има някои странности в пожара
Коментари Харесай

Вучич подозира умишлен палеж във фабриката в Чачак

За сръбския президент Александър Вучич има някои странности в пожара и детонациите в събота в оръжейния цех в град Чачак.

В събота към 20:00 часа в завода за муниции „ Слобода “ край град Чачак избухна мощна детонация, последвана от друга по-малка детонация. Над фабриката се появи облак пушек. Взривът е предизвикал леки пострадвания на трима чиновници на предприятието, те са приети в болница. Хората, живеещи в къщи наоколо до фабриката, са били евакуирани на градския стадион. Късно нощес кметът Милун Тодорович съобщи в обществените мрежи, че пожарът е локализиран и сподавен. През нощта и сутринта не е имало нови гърмежи и пожари.
 Сръбският президент вижда в България смешна дребна страна, блокираща РСМ Сръбският президент вижда в България смешна дребна страна, блокираща РСМ
Сръбският президент Александър Вучич споделя, че има напън от Запада да се признае Косово и е смешно дребна страна като България да блок...

" Има едно необичайно нещо: любопитно е, че последният гърмеж е станал в помещение, в което няма електрически кабели, " к

По думите му случаят ще бъде разследван оптимално в детайли и подробно.

" Ще проверяваме в детайли и подробно всички вероятни аргументи за пожара и детонациите и без подозрение ще бъде издигнат въпросът за субективната и обективната отговорност, както и за ръководството на компанията ", уточни сръбският президент.

Първите специалисти за оценяване на вредите ще могат да навлязат на територията не по-рано от 24 часа след последния гърмеж.
 Вучич: Хърватия желае да унижи Сърбия Вучич: Хърватия желае да унижи Сърбия
Сърбия желае да има положителни и правилни връзки с всички в района, а дейностите и изказванията на Хърватия не са израз на почитание към Съ...

През нощта на 4 юни породи пожар и поредност от детонации в дружество „ Слобода “ в Чачак. Тогава министърът на защитата Небойша Стефанович съобщи, че преди този момент компанията е подписала контракти за доставка на оръжие в чужбина за над 50 милиона евро през 2021 година. Той уточни, че обратно на публикуваната информация, в горящия склад не е имало артилерийски снаряди, „ единствено детайли от предпазители “. Пожарът беше сподавен от три армейски хеликоптера, които са изпуснали 110 тона вода за 50 часа.

Според управляващите на Чачак първите гърмежи на склада с муниции на отбранителното дружество „ Слобода “ са почнали през нощта на 4 юни към 1:30 локално време. Фабричните служащи и жителите на околните къщи са били евакуирани или скрити в мазетата на къщите. представени от сръбския президент Александър Вучич, вредите от детонациите в отбранителното дружество са от един и половина до два милиона евро. Заводът се върна към работа на 8 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР