„За спрените доставки на газ трябва да отговорят Булгаргаз и

...
„За спрените доставки на газ трябва да отговорят Булгаргаз и
Коментари Харесай

Николай Павлов отговори на Василев: Докато бях шеф на „Булгаргаз“ имаше газ на най-ниската цена

„ За спрените доставки на газ би трябвало да отговорят " Булгаргаз " и държавното управление “, сподели пред за „ Дир.бг “ някогашният изпълнителен шеф на сдружението Николай Павлов след решението на „ Газпром “ да спре доставките на газ за България.

„ Мога да кажа, че до момента в който бях шеф, се плащаше, имаше ниска цена, една от най-ниските в Европа и нямаше спирания в доставките “, акцентира Павлов и добави, не знае какво се случва.

Бившият шеф на „ Булгаргаз " се въздържа от коментар за наложената от Русия нова скица за заплащане на доставките - през рублеви сметки, защото, както сподели, не знае каква преписка е водена, какво е тъкмо настояването. Но счита, че откакто други страни - Унгария, Австрия заплащат (Австрия в това време отрече) изрази съмнение, че те не са подценили нито един миг от офертата.

„ Намам никакви терзания по отношение на обвиняванията, които ни бяха отправени. Каквото би трябвало сме дали отговор и на който би трябвало “. Това Павлов отговори по отношение на обясненията, които той даде при започване на февруари в прокуратурата като очевидец по досъдебно произвеждане (не е известно тъкмо какво).

„ И тогава, и в този момент се приказва за цени на газа, през днешния ден обаче е вероятен недостиг и незабавно се търсят различни решения, въпреки държавното управление да твърди, че има създаден проект още от февруари. Сега ние ли сме отговорни, че е спрял газът. Имахме ли най-ниска цена на газа, имахме. Нямаше прекъсване на доставките. Всички си получаваха газа, промишлеността си работеше “, разяснява Павлов.

„ Булгаргаз " беше на облага до януари. Нямахме никакви отговорности, плащаха се дължимите суми към всички снабдители. „ Булгаргаз “ действаше транспарантно, отворено към всички, излизахме със своето лице и давахме уточнения към клиенти и обществото “, заключи някогашният шеф на сдружението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР