За спорта в Русе е направено много през последните години,

...
За спорта в Русе е направено много през последните години,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Направихме много за спорта в Русе, предстои обновяване на още спортни бази

" За спорта в Русе е направено доста през последните години, само че има още какво да се желае. Проведохме срещи със спортните клубове в Русе и в придвижване към този момент взехме решение редица проблеми ".

Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, минути откакто записва листата за народни представители на ГЕРБ-СДС, на която е лидер, в отговор на журналистически въпроси.
 Министър Кралев награди спечелилите в интернационалния шампионат по фигурно пързаляне
Министър Кралев награди спечелилите в интернационалния шампионат по фигурно пързаляне " София Трофи "

Александра Фейгин остана втора при дамите, Лари Луполоувър завоюва конкуренцията при мъжете

Един от главните проблеми на Русе от години е обвързван с неналичието на басейн.

" Направихме доста за спортната инфраструктура в страната, само че към момента сме длъжници на плуването. На този стадий ще помогнем за ремонта на тръбите на съществуващия басейн в Гимназията по мореплаване, където упражняват 400 деца и ще търсим метод да се пусне още веднъж басейна " Спарки ". Следващият ни огромен план в Русе ще бъде обвързван с построяването на нов плувен комплекс, съобщи министър Кралев и добави, че каквото е поел като ангажимент, ще бъде изпълнено.
 Министър Кралев и Пламен Нунев подкрепиха състезателен клуб на хора с увреждания в Русе
Министър Кралев и Пламен Нунев подкрепиха състезателен клуб на хора с увреждания в Русе

Това се случва в сложен миг за клуба

" Аз съм човек на думата и на действието, тъй че с лекост ще работя както в региона на спорта, по този начин и за просперитета на целия Русенски район ", сподели още Кралев.

Министърът се ангажира да бъде осъществено възобновяване на гребните бази, които се намират в Лесопарк " Липник ". Министър Кралев ревизира положението на оборудванията през месец февруари при едно от визитите си в Русе. Семеен кодекс по кану-каяк " Георги Демирев " и Семеен кодекс по кану-каяк " Локомотив " получиха нови лодки, които са нужни за подготвителния комплекс, а към този момент се възнамерява построяването на нови санитарни пространства и съблекални.

Ще бъде построено ново хале за клуба по кану-каяк " Локомотив ". Мисли се и за клуба по академично гребане " Локомотив ", който има потребност от възобновяване въз основата.
 Министър Кралев наблюдава срещите от Държавното състезание по бадминтон
Министър Кралев наблюдава срещите от Държавното състезание по бадминтон

Водачката в схемата при дамите Линда Зечири не излезе за първата си среща от главната скица

Кралев съобщи, че ще се отделят нужните средства за газификация на новата боксова зала, както и за тази по пукотевица с лък.

Предстои да се реконструира залата по фехтовка, която ще бъде и оборудвана. " 250 деца, които интензивно се занимават с баскетбол, имат потребност да влязат в актуализирана подготвителна зала и съм се заел това да се случи ", сподели още министърът.

По-сложно ще е със залата по акробатика и спортна гимнастика на клуб " Локомотив ", която също е за главен ремонт, само че и за нея се търси решение.

В Мартен следва да се построи ново игрище по хандбал в учебно заведение " Отец Паисий ".
 Министър Кралев и кметът на Пазарджик откриха обновената зала
Министър Кралев и кметът на Пазарджик откриха обновената зала " Васил Левски "

Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лева

Красен Кралев напомни, че през последните пет години в региона са вложени над 37 млн. лв. в спортна инфраструктура. 33 клуба от град Русе получават финансиране по Програмата за развиване на спортните клубове, което тази година е повишено двойно - общо 573 887 лева Средствата към този момент са изплатени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР