За спешни мерки от страна на институциите настояват жителите на

...
За спешни мерки от страна на институциите настояват жителите на
Коментари Харесай

Психично болна лежи на пътя, за да й дадат пари

За незабавни ограничения от страна на институциите упорстват жителите на Бобов дол, които всекидневно се сблъскват с 65-годишна психологично болна жена. Проблемите с Христина Стаменкова почнали преди 2-3 години. Жената с изключение на здравословните си проблеми, имала взаимозависимост към алкохола и постоянно предизвиквала безпорядък по пътищата в града, заяви " Канал 3 ".

Най-редовното осъществяване на Христина било да ляга на пътното платно и да се прави на умряла. Неведнъж даже изкачала пред колите, единствено и единствено водачите да й спрат, с цел да я подкрепят финансово.

" Доколкото знаем тази жена има две деца. Сега е самичка. Дъщеря й е омъжена в друго обитаемо място, а синът й е в чужбина. Вече всички вдигнахме ръце от нея. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е отговорен? Тя излиза заран рано или вечер, когато е мрачно и няма задоволителна видимост ", обясниха обезпокоени поданици от града.

С казуса към този момент се ангажира и общинският съвет от Бобов дол, доктор Борис Дашков. По негови думи Христина едвам преди седмица е излязла от Психиатрично поделение, само че не е ориентирана за долекуване.

" Днес организирах няколко срещи. Това, което може да се направи за Христина е да се хоспитализира наложително поради това, че заплашва живота на хората и нарушава реда в общината. От там към този момент, откакто й слагат диагноза, може да се изпрати за долекуване. През м.г. ѝ беше препоръчано от Общината да бъде настанена в Дома за остарели хора в Кочериново, само че тя отхвърли ", разяснява Дашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР