За спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти

...
За спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч: Недостигът ни на медици е хроничен

За незабавни дейности за компенсиране на дефицита на медицински експерти в Ловеч, упорства в писмо до отрасловия министър кметът Корнелия Маринова .
Документът е във връзка последните административни решения, които съгласно Маринова, имат директно отражение върху бранш " Здравеопазване " в района.
" В тази остра рецесия на медицински експерти, управлението на Община Ловеч научи от медиите за преместването на прокуриста на МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " АД - гр. Ловеч доктор Атанас Атанасов на работа в София, както и за пенсионирането на шефа на РЗИ - Ловеч доктор Анета Винева ", оповестява кметът
Корнелия Маринова и прибавя, че това са лекари, потвърдени експерти, от които има потребност, защото за ловешките жители всеки доктор е скъп.
В писмото се показва още, че дефицитът на медицински експерти в ловешката болница е продължителен проблем, под въпрос е съществуването на акушеро-гинекологичното поделение.
Маринова прибавя още, че макар че Общината подкрепя болничното заведение, в това число със чиновници от общинското опазване на здравето, привличане на донори, осъществяване на настоящи поправки, обезпечаване на подобаващи битови условия за стажанти, даване на ведомствени жилища за настаняване на медицински лица, акционерното присъединяване в годините не се усилва със цената на закупените активи и към сегашния миг е 10,74 %.
" Изразявам своето безпокойствие от тези дейности и се надявам казусът да е информационен, а не дискриминационен. Всички ние чакаме преди предприемане на дейности, отстраняващи медицински експерти от работните им места, Вашите специалисти да изготвят местни разбори и изследвания, относими към съответните структури. Същото би дало опция на управлението на Министерство на здравеопазването да взема осведомени решения.
Кметът показва вяра, че министърът на опазването на здравето ще предприемете незабавни дейности за компенсиране на дефицита на медицински експерти за сферата на опазването на здравето в Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР