За смъртен случай след бой между двама шофьори в центъра

...
За смъртен случай след бой между двама шофьори в центъра
Коментари Харесай

Смърт след спречкване на пътя

За смъртен случай след пердах сред двама водачи в центъра на София, заяви Нова телевизия.

В петък от Столична дирекция на вътрешните работи разпространиха клип, на който се вижда сдърпване сред двама мъже. От полицията молят всеки, който има информация, да се обади на телефон 112. Месец след случая потърпевшият е умрял, а арестуваният е освободен.

Клипът е сниман на 26 януари от охранителна камера на кръстовището на бул. „ Черни връх ” и ул. „ Златен рог ” в София.

По първична информация, откакто бил ударен с пестник в лицето, потърпевшият Ивайло Чобанов паднал на земята и изпаднал в кома. Починал на 18 февруари.

Дотогава нападателят му Любен Попов не е арестуван, което провокира подозрения у околните на потърпевшия.

„ Моето тълкувание е, че причинителят на това закононарушение е намерил контакт с някоя от водещите сега групи за въздействие. Очевидно е изработен опит едно такова тежко закононарушение да бъде скрито ”, съобщи Ивайло Юруков, юрист на околните на Чобанов.

„ Нито е имало удари с юмруци, нито е имало някаква разпра от страна на момчето. То просто е било нападнато от един извънредно нападателен човек с извънредно богато престъпно минало ”, съобщи Илиян Василев, юрист на Любен Попов.

От прокуратурата оповестиха, че полицията им е докладвала за случая на 20 февруари тази година.

Ден по-късно Попов е арестуван за 72 часа и му е повдигнато обвиняване за ликвидиране по несъобразителност. „ Никъде нямаше информация, до петък, 23 февруари. И то, с помощта на нашата самодейност казусът да се огласи ”, съобщи Ивайло Юруков.

Любен Попов се изправя пред съда, който обаче вижда обстановката в радикално друга светлина.

„ Придружава майка си, която в същия миг тегли пари от банковия клон, който се намира на броени метри от мястото, където се развива случаят. Момчето разсъждава и за това дали това не е обир, тъй като майката излиза с огромна сума пари от банковия клон ”, съобщи юристът на Попов.

„ Налице са данни за извънредно нападателно държание от страна на потърпевшия, който е отворил вратата и е притиснал водача във вътрешността “, написа в правосъдното решение.

„ В организма му са открити над 10 разнообразни типа опиат. И то в извънредно повишени концентрации ”, съобщи юрист Василев.

Тъй като няма безапелационни доказателства за удар, в резултат на който Чобанов е изпаднал в кома, съдът пуска Любен Попов без мярка за неотклонение. Прокуратурата апелира.

Днес Софийският апелативен съд взема решение дали да остави дефинитивно на независимост Любен Попов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР