За случая Struma.com съобщи преди дни, само дължимият акциз възлиза

...
За случая Struma.com съобщи преди дни, само дължимият акциз възлиза
Коментари Харесай

Прокуратурата официално за рекордното количество цигари без бандерол, задържани на ГКПП Кулата на Гергьовден

За случая Struma.com заяви преди дни, единствено дължимият данък възлиза на над 2 млн.лв

Районна прокуратура–Благоевград, Териториално поделение – Петрич, води следствие по формирано досъдебно произвеждане за нелегално държане на акцизни артикули в огромни размери.

Както писахме на 06. 05. 2022 година, на входящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митнически чиновници селектирали за инспекция по метода „ разбор на риска “ товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Гърция. В транспортните документи по отношение на транспортирания товар било посочено „ бягаща пътека и елементи “ за адресат в България., източници на Struma.com оповестиха тогава,че става въпрос за канал по трасето Гърция -България, а адресат на пратката е столична компания.

Камионът бил пломбиран с гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите по отношение на статута на стоката и режима, под който е сложена.

При информация в осведомителната система митническите инспектори са открили, че показаната на книжен притежател директна декларация за товара не е записана, т. е. подобен документ не съществува.

При осъществена физическа инспекция е било установено, че единствено дребна част от кашоните, намиращите се наоколо до вратата на товарния отсек, съдържат възглавници. В останалите са били открити цигари, марка „ Davidoff”, без бандерол. Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1330 кашона. Пазарната стойност на предмета на закононарушението е 3 657 500 лв., като единствено дължимият данък възлиза на 2 364 075 лв..

Разследването по случая продължава.

Петя Колева


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР