За случай на домашно насилие над жена от Ямбол с

...
За случай на домашно насилие над жена от Ямбол с
Коментари Харесай

След нанесен побой на жена от Ямбол: Две години разследват 2 или 3 ребра са ѝ счупени

За случай на домашно принуждение над жена от Ямбол с нанесен побой и телесни повреди, по който към този момент 2 години тече мудно следствие с неразбираем резултат сигнализираха близки на потърпевшата. Техните опасения са, че забавянето е съзнателно и има за цел отбягване на наказателно гонене за причинителя, който е правист и началник в държавна институция в града.

Според информацията, мъжът и различен път е посягал на дамата, с която живеел на фамилни начала. Последният побой е от месец май 2022 година Той завършва с три счупени ребра, голям брой охлузвания и натъртвания и увреждане на единствения бъбрек на дамата. След случая тя подава тъжба до Районна прокуратура - Ямбол.

Първоначалната съдебно-медицинска експертиза е безапелационна, че се касае за породена междинна телесна щета, което е закононарушение от общ темперамент, предвиждащо наказване отнемане от независимост до 6 години. Последвалите дейности и разтакаване от наблюдаващия прокурор и проверяващия служител на реда обаче са меко казано странни съгласно околните на жертвата.

Немотивирано е разпоредена нова експертиза, която към този момент дава " верния " резултат - лека телесна щета. Счупените ребра не били три, а две. Нямало увреждане и на бъбрека. Това значи, че казусът излиза отвън обсега на държавното обвиняване и може да се води единствено наказателно дело от частен темперамент. Странно е, че и тримата назначени за експертизата лекари са от Хасково. Привлечени са и псевдосвидетели, смекчаващти отговорността на причинителя. Досъдебното произвеждане продължава повече от година и половина, при цялостна секретност от страна на проверяващите и криене на резултатите от правосъдните медицински експертизи от отбраната на потърпевшата.

Едва в края на следствените дейности на юриста на дамата е показана " цялостната картина " на приключеното досъдебно произвеждане.

Към момента заключенията на Ямболската районна прокуратура са обжалвани с искане за петорна правосъдна експертиза, които са почетени. Съмненията на жертвата на домашното принуждение и нейните близки за обективност на резследването обаче остават. В търсене на правдивост жена се обръща към медиите с зов до Главна прокуратура и правораздавателните органи за решение на проблема. Каква ще бъде развръзката по случая - следва да разберем.

П.П. Информацията е предоставена от близки на потърпевшата жена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР