За случаите в Пирогов - това са мъж и жена,

...
За случаите в Пирогов - това са мъж и жена,
Коментари Харесай

Съпрузи са заразените с коронавирус в София, жената е в тежко състояние

За случаите в " Пирогов " - това са мъж и жена, като мъжът е постъпил на предходния ден с белодробно страдалчество. Жената е 66-годишна и е в тежко положение. Интубирана е в шокова зала. Това заяви ген. Венцислав Мутафийски на ексклузивен брифинг, който организира дружно с премиера, съобщи Блиц. 

" Няма данни да са пътували в чужбина. Единственото, което се знае е, че синът им работи в " Илиянци ", сподели още той.

``
реклама

От брифингът стана ясно, че преди два дни мъжът, който е на 72-години, е отишъл в университетската болница на личен ход, откакто е открил всички признаци на рисковия вирус.

Днес брачната половинка му, на 66 години, също е потърсила помощ в “Пирогов ” с аналогични недоволства - затруднено дишане, висока температура. Двойката не е пътувала нито в Гърция, нито в Италия, нито в Китай.

Преди две седмици са пристигнали от Ломско на посетители на своя наследник в София.

В момента и в тези два случая се търсят нулевите пациенти, които са пренесли болестта.

" Искам да потвърдя, че децата са най-незастрашената група. Най-застрашени са възрастните хора и би трябвало да съхраним точно тях. Трябва да ги предпазим. В " Пирогов " са взети нужните ограничения ", продължи Мутафчийски. 

" В момента там е шефът на РЗИ лекар Печев, който би трябвало да предложи съответните ограничения. Именно самата клиника в която се случва това, би трябвало да бъде изолирана. Да бъде дезинфекцирана. Болните би трябвало да се изолират. Трябва да се открият контактните лица. На първо време това са 89 души ", сподели още той.

И стартира процедурата по тяхното проучване. Двамата пациенти остават на болнично лекуване. Жената е в доста тежко положение. Мъжът не чак толкоз, сподели още Мутафчийски. 

" Искам да знаете, че отсега нататък ще живеем с доста хора, които носят вируса, само че животът продължава. Никой не знае кои ограничения са най-ефективни. Важно е публичното схващане да се успокои и да се научим да съблюдаваме разпоредбите ", заключи той.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР