За следващия сезон крайбрежната алея на Балчик „Дамбата” ще бъде

...
За следващия сезон крайбрежната алея на Балчик „Дамбата” ще бъде
Коментари Харесай

Кога ще бъде обновена крайбрежната алея на Балчик?

За идващия сезон крайбрежната алея на Балчик „ Дамбата” ще бъде актуализирана в границите на града – от Морска гара до Двореца, сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV кметът на града Николай Ангелов

„ Тя ще придобие европейски тип – с гранит, ще има велосипедни алеи и детски площадки”, разясни той.

„ Предвидили сме и сме обезпечили средствата за ремонта на крайбрежната алея в границите на строителните граници, тъй като там е общинска благосъстоятелност. За страдание, имаме свлачище и към 1 км от „ Дамбата” е разрушен покрай „ Албена”, само че това към този момент е държавна конструкция и би трябвало да бъдат обезпечени средства от бюджета. Ние сме проектирали, имаме строителните позволения, цената е към 11 милиона лева”, съобщи кметът.

Кметът разяснява и неприятното положение на пътя до единственото у нас здравно заведение за психологично заболели с туберкулоза. В обособени сектори дупките са дълбоки 40 сантиметра, а 6-километровата права от основния път за Балчик до държавната психиатричната болница „ Карвуна” се изминава за към половин час.

След всяка зима асфалтът на пътното платно става все по-малко, а дупките все по-дълбоки. Шофьорите не помнят от по кое време големите кратери даже не са изкърпвани. Ръководството на психиатричната болница е алармирало неведнъж община Балчик, защото пътят е общински. Отговорите обаче са, че пари в локалната хазна няма. А от положението му страдат всички – пациенти, снабдители и чиновниците на болничното заведение.

Този път обслужва единствено болничното заведение, в селото не живее нито един човек, изясни кметът на Балчик Николай Ангелов. Това е държавна болница и на няколко пъти вършим действия пред страната да бъде финансирано с целеви средства от държавния бюджет. Която и да е община няма да й е елементарно да отдели толкоз доста средства за обслужването единствено на едно институция. Става дума за милиони, съобщи той.

Ние имаме и други проблеми и избираме да влагаме в живи села, акцентира кметът. Той добави, че ще бъдат вложени 6 милиона лв. в четвъртокласната пътна мрежа, определени са даже реализатори.

Заявил съм, че ще се кандидатирам за четвърти мандат. От кого ще бъда подсилен, ще покажат диалозите, които ще водим в навечерието на изборите, означи в диалога Николай Ангелов.

Той отхвърли обвиняванията, че притиска общински съветници, за което беше импортиран сигнал в прокуратурата от Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация. Според кмета в сигнала няма никаква конкретика. „ С общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация не съм разговарял в последната една година, камо ли да оказвам натиск”, безапелационен беше той.

Ангелов беше безапелационен, че няма никакви терзания. „ Аз самият не знам какво се крие зад този сигнал, с изключение на предизборна акция нищо друго няма”, акцентира кметът на Балчик.

Кметът призна, че още употребява скъпия автомобил, за който стана ясно преди години. „ Още съм с него, той към този момент остаря”, посочи Ангелов. Кметът не счита, че колата е прекомерно скъпа за дребна община като Балчик. „ Община Балчик е с значителен бюджет. Все отново сме община с развъртян туризъм, с доста парцели. Формирането на бюджета е с над 70% лични приходи”, означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР