За следващата година ще има допълнителен финансов ресурс за спешните

...
За следващата година ще има допълнителен финансов ресурс за спешните
Коментари Харесай

Допълнителни финанси ще има за общинските болници

За идната година ще има спомагателен финансов запас за незабавните отделения, за отделенията за психичноболни пациенти, за отделенията за характерни и неспецифични белодробни заболявания, за отделенията за лекуване на коронавирусна зараза. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който участва на откриването на образователната година в Медицински университет - София. По думите му ще бъде разпределен и спомагателен фиансов запас, ориентиран особено към общинските лечебни заведения, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Продължават диалозите с министъра на финансите и търсим резистентност на всички тези нараствания на трудовите хонорари на чиновниците, които бяха на първа лини и тя ще бъде обезпечена, добави той. По думите му работещете на първа линия ще получават бонуси до момента в който има изключителна епидемиологична конюнктура.

Министър Ангелов увери, че всекидневно се наблюдават данните от Единния информативен портал за разпространяването на COVID-19 и към този момент не се постанова смяна в противоепидемичните ограничения, които работят на територията на България.

" Здравната ситема е обезпечена с задоволително кревати и медици. За последните дни заетостта на болничните кревати за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза е увеличена от 10 на 100 на 11 на 100, а в интензивните отделения - от 4 на 4.8 на 100 ", уточни министър Ангелов.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР