За следващата година се предвижда запазване на размера на средномесечния

...
За следващата година се предвижда запазване на размера на средномесечния
Коментари Харесай

Ще променят ли изискванията за получаване на детски надбавки през 2020-а

За идната година се планува опазване на размера на средномесечния приход на член от фамилията за достъп до помощи по Закона за фамилни помощи за деца. За реализирането на политиката в региона на общественото включване, основна част от която е материалната поддръжка за децата и фамилиите, за 2020 година са планувани 541,6 млн. лева, сочат плановете на бюджета за 2020 година.

В проектобюджета за 2020 година за делегираните от страната обществени действия в общините са планувани средства за настоящи разноски в размер на 290,9 млн. лева, което е с 30 млн. лева повече по отношение на парите за 2019 година. Това е заложено в проектобюджета на държавния бюджет за идната година, оповестява Канал 3.

Разчетени са средства за нарастване на разноските за личен състав с 10 на 100.

За интервала 2020-2022 година приоритет остават усъвършенстване на общественото подкрепяне на уязвимите групи от популацията, гарантиране на тяхната обществена отбрана посредством по-добра целеустременост на обществените помощи, повишение успеваемостта на стратегиите и рационализиране на нормативната уредба в областта на обществените помощи в сходство с динамично изменящите се условия на средата. Общо плануваните средства за 2020 година за тази политика са в размер на 172,5 млн. лева, като от тях 121,2 млн. са за целеви помощи за отопление.

Общо средствата за политиката в поддръжка на хората с увреждания за 2020 година са 559,5 млн. лева, като е регистриран резултата от нарастването на линията на беднотия при установяване на финансовата поддръжка по Закона за хората с увреждания.

Стандартите са увеличени диференцирано: за профилираните институции за даване на обществени услуги с 10 на сто; за обществените услуги предоставяни в общността междинното нарастване на стандартите е 14 на 100. С най-голямо нарастване са стандартите за центровете за настаняване от фамилен вид на деца/младежи с увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи - 20 на 100. Стандартите за предпазените жилища на лица с увреждания и за центровете за настаняване от фамилен вид на деца/младежи с увреждания са увеличени с 15 %, а тези за дневните центрове за деца и/или пълнолетни деца с увреждания са увеличени с 10 на 100.

Увеличение с 8 на 100 имат стандартите за центровете за краткотрайно настаняване и за социална поддръжка, за следено и преходно жилище, дневни центрове за остарели хора и центрове за обществена рехабилитация и интеграция, звено " Майка и бебе ", центровете за работа с деца на улицата и приютите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР