За следи от мечка в района на улица Младост“ в

...
За следи от мечка в района на улица Младост“ в
Коментари Харесай

Сигнал за мечка в Смолян провериха екоинспектори и полицаи

За следи от мечка в региона на улица „ Младост “ в Смолян ревизираха чиновници от екоинспекцията и полицията.
Сигналът е получен през вчерашния ден, към 22 часа. В него се твърди, че от към 2 седмици мечка слиза в региона към къщите, където при инспекцията са установени изхвърлени битови боклуци.
Извършен е обширен оглед на мястото, в посока към кв. „ Станевска “ и по пътя за село Турян. Поради обстоятелството, че е валяло дъжд и са минали много хора, коне и кучета, следи не са открити.
„ Днес ще бъдат дадени наставления на община Смолян за разчистване на нерегламентираните замърсявания към къщите на улицата, защото те са повода за слизането на диви животни в обитаемото място “, се споделя в прессъобщение от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян.
През седмицата е тестван и сигнал за мечка с дребни в региона на село Могилица.
„ Съгласно законовите си пълномощия Регионална инспекция за опазване на околната среда подхваща дейности при намиране на бедстващи предпазени типове и при оценка на вреди, нанесени върху селскостопанско имущество от кафява мечка. Участваме и при осъществяване на годишен мониторинг на предпазени типове. Правомощия във връзка с прогонване, пренасяне или отстрел на кафява мечка, инспекцията няма “, допълват от там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР