За Skoda дойде нова година, с нов късмет под формата

...
За Skoda дойде нова година, с нов късмет под формата
Коментари Харесай

Бензин, дизел и метан гори Scoda Scala

 scala_01

За Skoda пристигна нова година, с нов шанс под формата на нов модел с ново име. През 2019-а на мястото на Rapid в продуктовата гама ще се появи Scala – стилен хечбек, основан върху платформата на концерна Volkswagen за дребни коли, за които не е планувана електрификация.

 55-3-6kol

На размери обаче новата Scala не е дребна кола, тъй като разполага с междуосие 2,65 м (с 10 см повече от VW Polo), а това значи по-голям вътрешен размер. Багажникът е с съдържимост 447 л (1410 л при сгънати задни седалки), което е доста сериозна цифра за автомобил с дължина на каросерията 4,36 м.

 scala_08

Skoda предлага разнообразни благоприятни условия за задвижване. Дизеловият мотор 1,6 TDI разполага с запас от 115 к.с. и 250 Nm, като се свързва с 6-степенна механична или 7-степенна автоматизирана DSG трансмисия. Трицилиндровият бензинов мотор 1,0 TSI е в две равнища на мощ, като по-малкият с 95 к.с. и 175 Нм е смесен с 5-степенна механична кутия). По-мощният вид на 1,0 TSI със 115 к.с. и 200 Нм може да бъде комбиниран с 6-степенна ръчна или 7-степенна DSG трансмисия, също както и топмоторът 1,5 TSI със 150 к.с. и 250 Nm. Има и заводски вид за природен газ (метан) 1,0 CNG с 90 к.с. и 145 Nm.

 scala_11

Новата Scala, както и останалите модели на Skoda, предлага присъщи за марката практични решения за по-голямо улеснение при ежедневно прилагане. Функционалните характерности са допълнени с последно потомство системи за съгласуваност и с вградена SIM карта, както и с нараснал комфорт в пътническата кабина. Собственикът може да отключва и заключва автомобила от мобилния телефон, както и да получава сигнали, в случай че колата е открадната или някой различен я кара в нарушаване на пътните знаци.

 scala_24
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР