За сключването от името на ЕС на Истанбулската конвенция е

...
За сключването от името на ЕС на Истанбулската конвенция е
Коментари Харесай

Министерски съвет: ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки

За сключването от името на Европейски Съюз на Истанбулската спогодба е належащо общото единодушие на всички страни членки. Това гласи позицията на България, призната от Министерски съвет, по дело пред Съда на Европейския съюз, което е формирано по искане на Европейския парламент за мнение по отношение на присъединението на Европейски Съюз към Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба.
Митове и обстоятелства към Истанбулската спогодба – приказват двама от основателите на документа Даниеле Кангемини и Симона Граната-Менгини са безапелационни, че документът не признава въвеждането на трети пол, а единствено пази жертвите на принуждение
В рамките на делото Екологичен потенциал насочва два въпроса към Съда на Европейски Съюз, по които могат да вземат участие и страните членки, с цел да изразят своята позиция.

Европейският парламент желае мнение дали е съвместимо с учредителните контракти на Европейски Съюз да се подписа от името на Съюза Истанбулската спогодба без съществуване на общо единодушие на всички страни членки, вследствие на което те всички ще бъдат обвързани от тази спогодба.

Правителството ни дава отговор, че България не може да даде такова единодушие заради Решение № 13 от 27.07.2018 година на Конституционния съд. В него се афишира, че Истанбулската спогодба не подхожда на Конституцията на Република България.
Джамбазки: Няма по какъв начин да сме задължени да ратифицираме Истанбулската спогодба С огромно болшинство Екологичен потенциал одобри предложение за резолюция по отношение на присъединението на Европейски Съюз към документа
Българското държавно управление дава позитивен отговор на въпроса дали за сключването от името на Европейски Съюз на Истанбулската спогодба е належащо Съветът на Европейски Съюз да одобри две процедурни решения, по сходство на възприетия при подписването й метод.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР