За скандални манипулации в реденето на листите на ДСБ-София за

...
За скандални манипулации в реденето на листите на ДСБ-София за
Коментари Харесай

Скандал в ДСБ покрай реденето на листи

За скандални операции в реденето на листите на ДСБ-София за идните локални избори алармираха читатели на " Труд news ", близки до партията. След като еднолично водачът на в миналото дясната партия Атанас Атанасов реши да поддържа издигането на претендент за кмет на София от Държавна сигурност семейство, в този момент благосклонно гледа и на подмяната на вота на членовете и симпатизантите в реденото на софийската листа, недоволстват деятели. 

В събота, 22 юли, Градското заседание на ДСБ-София трябваше да подреди своите представители в взаимната листа на коалиция ПП-ДБ-Спаси София за идните локални избори в София. Но вместо да вземат участие в един почтен и либерален развой, членовете и симпатизантите на софийската организация, бяха използвани, а вотът им сменен, свидетелстват участници.

В прочувствена тъжба до вътрешнопартийния арбитраж, с която " Труд news " разполага, едно от останалите знакови лица на ДСБ Иво Божков разказва детайлно операциите. Партийното управление бетонира ръководителя на ДСБ-София Бонка Василева на водещата позиция в листите, а Грети Стефанова, ръководител на групата на Демократична България в СОС, на несправедливо предно място.

Досега партийният актив е подреждал листите по следната процедура: всеки има право да гласоподава за един до пет претенденти, като дефинира мястото му съгласно своите желания. Всеки глас се брои за една точка.

На събранието в събота всички участници в процедурата били уверени, че вътрешнопартийните избори ще се проведат по същия метод. Още повече, че нова процедура не е оповестена или одобрена от Градския съвет или Градското заседание на ДСБ.

Едва след оповестяването на резултатите членовете и симпатизантите с потрес разбрали, че са дали своят вот по нови правила, известни единствено на партийната върхушка. Вместо досегашната методика, била употребена нова, с меко казано странна система за точкуване.

„ Смятам, че като демократична партия с 18-годишна история, не можем да си позволим да вкарваме хората си в сходни заблуждения и да чакаме от тях да хвърлят фасул или да гледат в кристални кълба, с цел да могат да създадат осведомен избор “, написа Божков в жалбата си до Градския съвет и вътрешнопартийния арбитраж.

Божков е подсилен и от членове на ДСБ-София, които упорстват за привикване на Градския съвет на партията, който да преподреди, съгласно обичайно употребяваната методика във вътрешните избори на ДСБ, подредбата на листата за общински съветници.

„ Нямаше безусловно никаква индикации или даже намек, който да разсъни в нас и капка съмнения, че най-после вотът ни ще бъде изопачен. Ние сме учредители на ДСБ и такова нещо в никакъв случай не сме виждали да се случва в НАШАТА партия. Ние сме Демократи за мощна България такова нещо не може да се случва в НАШАТА партия. Това е неприемливо! “, молят те. И са дали период до през днешния ден, 27 юли, Градският съвет на ДСБ да върне софийската конструкция към изконните демократични полезности и спазването на разпоредбите.

Дали партийното управление ще избере честността и морала или ще избра да прегази доверието на своите гласоподаватели за няколко комфортни властови позиции, следва да разберем до края на деня.

" А какво ли мисли за протичащото се в партията му някогашният водач на ДСБ Иван Костов? Първо издигането на Държавна сигурност синчето за кмет на София, а в този момент и това – замяна на гласа на членовете и симпатизантите ", питат се недоволстващи.

" Партията на военачалник Атанас Атанасов от дълго време е загърбила всичко демократично и морално. Единствената цел на нейното битие е обслужването на ползите на шепа хора, близки до ръководителя, които да бъдат трудоустроени на добре платени позиции – било то като депутати или общински съветници ", разясняват дългогодишни наблюдаващи на процесите в ДСБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР