За скандална намеса в трафика на мигранти на висш шеф

...
За скандална намеса в трафика на мигранти на висш шеф
Коментари Харесай

Демерджиев със скандално разкритие: МВР шеф замесен в трафик на мигранти

За скандална интервенция в трафика на мигранти на върховен началник от Министерство на вътрешните работи заяви пред bTV някогашният министър на ведомството Иван Демерджиев.
За назначения в края на ноември 2023 година заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи е имало оперативна информация, че е забъркан в трафик на мигранти, разкри Демерджиев. На въпрос по какъв начин е допустимо уволнен човек от системата на Министерство на вътрешните работи след позитивен тест за опиати още веднъж да кара патрулката, Демерджиев отговори: " Щом е допустимо заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи да е забъркан в трафик на мигранти – има такава изтекла оперативна информация, какво да приказваме за редовите чиновници и за метода, по който се опазва българската граница ".
Демерджиев обаче не спря дотук. " Тази информация ви убеждавам, че е притежание както на австрийската страна, по този начин и на всички европейски и български сътрудници. Има оперативна информация. Такива въпроси ми задаваха двама депутати от ГЕРБ, някогашни вътрешни министри. Сега те мълчат, а този човек, който беше на доста по-ниска позиция, сега е заместител основен секретар в Министерство на вътрешните работи “, добави Демерджиев.
" Когато аз бях министър, на тези постове нямаше хора, за които има изтекла такава оперативна информация. Имаше голям брой арестувани чиновници за най-различни нарушавания, в това число и закононарушения.
Въпросният човек беше на много по-нисък пост. Не може да се позволява хора с такава биография да доближават до постове в подножието на най-високите. Ако имах задоволително информация за осъществено закононарушение, той щеше да бъде отхвърлен. Когато се назначава чиновник, се взема справката му. И когато се вземе кадровата информация, там се вижда, че има такава информация. Когато се види това, той не може да бъде допускан до такова равнище на ръководство, тъй като това приказва доста ясно на сътрудниците му “, сподели още Иван Демерджиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР