За сивия кардинал на СССР се носят слухове, че в

...
За сивия кардинал на СССР се носят слухове, че в
Коментари Харесай

Лаврентий Берия бил изнасилвач и педофил

За сивия кардинал на Съюз на съветските социалистически републики се носят клюки, че в интервалите сред работата в специфичните служби и надзора на атомната стратегия, Лаврентий Берия е съблазнил десетки млади дами. Много историци се пробват да схванат дали това е истина, написа

Семеен мъж

Името на Лаврентий Берия в Съюз на съветските социалистически републики постоянно е предизвиквало боязън. Дори откакто Никита Хрушчов идва на власт, “първият след Сталин” остава загадъчна фигура и съвсем никой не смее обществено да приказва за него. Но половият живот на “атомния” Берия постоянно се дискутира.

Взаимната му обич в брака с първата му брачна половинка Нина Гегечкори не се получава. Най-малкият наследник на Берия умира в ранна детска възраст, а отговорникът за атомния план има извънредно сложни връзки със сина си Серго. Съпругата на Берия признава едвам след гибелта на мъжа си, че Лаврентий обичал огромен брой дами от разнообразни възрасти. Ярък образец за такава пристрастеност е майката на щерка му Валентина Дроздова.

Историците означават, че Берия се среща с Дроздова по времето, когато бъдещата майка на детето му е ученичка. Според слуховете, Берия видял красивото момиче на улицата и изпратил чиновник на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), който го довел вечерта, с цел да се срещне с “много значим чичко”.

На какъв брой години е Дроздова по време на тази среща е мъчно да се каже. Като се има поради, че детето на Берия и Валентина се ражда когато майката е едвам навършила 17 години, има всички учредения да се счита, че уредникът на руския атомен план се увлича по 16-годишна ученичка.

“Първият човек след Сталин” по време на запознанството им е съвсем на 50. Берия рядко е забелязван дружно с любовницата си: “бащата на атомната бомба” и бащата на извънбрачното дете излиза на разходка с избраницата си единствено в редки дни, когато формалната му брачна половинка напуща града за отмора или за лекуване.

Не крие изневерите си

След ареста на Берия доста, неприятни обвинявания падат върху някогашния началник на атомния план и основен “офицер по сигурността”. На процедура всички дават показания против него: от готвачи до някогашни сътрудници на службите. Но двете му съществени дами изключително се отличават. Съпругата на Берия, да вземем за пример, го упреква в развратни половите връзки и цяла купчина заболявания, излъчени по сексуален път. Самият Берия не крие многочислените си романи по време на разпитите.

“Лесно се разбирах с дамите, имах многочислени контакти, само че краткотрайни. Тези дами бяха довеждани при мен, аз в никакъв случай не съм ходил при тях. Довеждаха ги в къщата на Саркисов и Надарай, изключително на Саркисов. Имаше случаи, когато, забелязвайки от колата, че една или друга жена ми харесва, изпращах Саркисов или Надарай да проследят и открият адреса є и при предпочитание да я доведат при мен. Имаше доста такива случаи”, признава Берия.

Валентина Дроздова и майка ѝ даже пишат на Сталин с молба да накаже Берия поради увлечението му по младото момиче, само че писмото е прихванато и чиновници на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) заплашват Дроздова. Самата тя признава, че Берия не мечтае за щастливо бащинство и живот с млада брачна половинка, в противен случай, опълчва се на тази вероятност. “През 1950 година забременях от Берия и той изиска да направя аборт”, споделя Валентина.

Берия, който по време на разпитите е запитан за половия му живот, не крие връзката си с младото момиче. Напротив, някогашният началник на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) означи, че е имал “най-добрите отношения” с Дроздова. “Бащата на съветската атомна бомба” не може да уточни тъкмо възрастта на своята годеница, само че споделя, че всички свидетелства за неговите зверства и изнасилвания са измислени за “злепоставяне и компрометиране в очите на обществеността”.

От протокола за разпит на заместника на Берия Сергей Гоглидзе: “В всекидневието си Берия беше разхлабен, имаше многочислени интимни връзки с дами. По-специално с персоналната си секретарка Вардо Максмелашвили. Несъветското отношение на Берия към даден човек се показваше в това, че той нахално се караше на други, присмехулно се отнасяше към служащите и разхищаваше държавни средства.”

Срамно минало

Берия, съгласно показанията на своите подчинени, сътрудници и близки сътрудници, трансформира пристрастеността си към огромен брой дами в “поточно производство” - непрекъснато “възпитава” свежи лица и с цел да не се прекъсва процеса, са задействани най-близките сътрудници в държавната работа за сигурност.

От протокола за разпит на ръководителя на службата за сигурност Рафаел Саркисов: “От името на Берия се занимавах със сводничество - търсех девойки и дами, с които той съжителстваше. Берия имаше доста такива дами и водех специфичен лист, в който посочвах имената им, техните телефонни номера и друга информация.”

Берия признава всичко по време на разпитите, като се изключи изнасилването и насилствения аборт. Освен това се оказва, че в кабинета си, шефът на една от най-мощните разследващи служби в света, пази дамски гащи и сутиени, които подарява на любовниците си.

Окончателният обвинителен акт против Лаврентий Берия не включва “срамното му минало”. Историята със половия живот на някогашния втори водач на страната не е упоменато, ограничавайки се единствено до обвинявания в държавна измяна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР