За ситуацията и инцидента на границата между България и Турция

...
За ситуацията и инцидента на границата между България и Турция
Коментари Харесай

МВнР викна турския посланик на среща за убития граничар

За обстановката и случая на границата сред България и Турция към момента се поставят старания за тъкмо изясняване на това какво се е случило. Това сподели на брифинг в Министерство на външните работи служебният министър на външните работи Николай Милков по отношение на  в района на Елхово.

Той добави, че в това време зам.-министър Констанин Коджабашев е поканил турския дипломат у нас на среща , по време на която външното ни министерство ще потърси подпомагане от турската страна по случая. На срещата Министерство на външните работи също ще изрази безпокойствие за случващото се от двете страни на границата и ще предложи подпомагане за предприемане при нужда на общи дейности по изясняване на случилото се.

Милков също по този начин пое уговорката, че Министерството на външните работи навреме ще оповести всичко, което получи като от информация от турската страна.

" Разбира се, желая да изкажа най-искрените си съболезнования на фамилията и на околните на починалия чиновник на Министерство на вътрешните работи ", съобщи той.
 Радев за убития граничар: Безпрецедентно, Министерство на външните работи да извика турския дипломат Обновена
Радев за убития граничар: Безпрецедентно, Министерство на външните работи да извика турския дипломат

Президентът чака определяне на виновника и възмедие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР