За сигурността си по време на полет разчитаме на пилотите

...
За сигурността си по време на полет разчитаме на пилотите
Коментари Харесай

Правете това за 3 секунди в началото на всеки полет за собствената ви сигурност

За сигурността си по време на полет разчитаме на водачите и екипажа, само че това не значи, че няма неща, които можем да създадем и сами, с цел да я подсилим.

На първо място, несъмнено, е следването на разпоредбите за сигурност. Има обаче и един бърз трик, който не доста хора ползват, а който може да се окаже извънредно потребен.

Споделя го Джон Чешир, пенсиониран водач, в питане на Quora. Той поучават постоянно да отделяте особено внимание какъв брой реда седалки има сред вас и най-близкия спешен излаз.

" Когато се кача в аероплан, първата ми работа е да преброя редовете сред мястото ми и най-близкия излаз. Отнема единствено 3 секунди. Така в случай че би трябвало да се изтеглям, ще мога да го направя и в тъмното, и под вода, и във всевъзможни изключителни обстановки - просто докосвайки редовете, ще се ориентирам по броя им и ще намеря изхода ", споделя той.

Препоръчва се също по този начин да разгледате деликатно картата с ограничения за сигурност пред седалката си, защото в другите самолети изходите се отварят друго и там би трябвало да е обяснено по какъв начин.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР