За сигурността на шефа си Facеbook плаща около $10 млн.

...
За сигурността на шефа си Facеbook плаща около $10 млн.
Коментари Харесай

Тим Кук е 30 пъти по-евтин за опазване от Марк Зукърбърг

За сигурността на шефа си Facеbook заплаща към $10 млн. на година

Разходите за сигурност на шефовете на топ корпорациите варират в необятни граници (източник: CC0 Public Domain)

В интернет изтекоха забавни информации за това какъв брой пари заплащат водещите софтуерни корпорации, с цел да обезпечат сигурността на своите топ мениджъри. Прави усещане, че сумите, взети от Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) на Съединени американски щати, се разграничават в пъти – даже десетки пъти.

Така да вземем за пример, сигурността на Тим Кук e коствала на Apple към 310 хиляди $ за последната финансова годива, съгласно обява в Wired. Но това надалеч не е най-големият сходен разход, макар че Apple e една от най-скъпите компании в света.
още по тематиката
Оказва се, че шефовете на Amazon и Oracle са охранявани с доста повече запас – за сигурността на Джеф Безос и Лари Елисон двете корпорации заплащат по към 1,6 млн. $ годишно.

Alphabet, под шапката на която оперира Гугъл, е похарчила над 600 000 $ за CEO-то Съндар Пичай и съвсем 300 000 за някогашния основен изпълнителен шеф Ерик Шмид. Сигурността на Браян Крзанич пък е коствала на Intel 1,2 млн. $ през 2017 година (преди 6 месеца той напусна компанията).

Най-скъп за запазване обаче е Марк Зукърбърг – през 2017 година Фейсбук е похарчила за неговата сигурност внушителната сума от 7,3 млн. $, а хипотетичният разход по това перо за 2018 година възлиза на 10 млн. $, или над 30 пъти повече в сравнение с Apple заплаща за Тим Кук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР