За щастие в българския парламент има опозиция, но проблемът е,

...
За щастие в българския парламент има опозиция, но проблемът е,
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Правителството работи на парче и постоянно гаси пожари - това не е нормално управление

За благополучие в българския парламент има съпротива, само че казусът е, че няма кой да я чуе, съобщи депутатът от ПГ на "БСП за България " Иван Ченчев пред телевизия Евроком.

"Това държавно управление работи на парче и непрекъснато гаси пожари, само че това не е обикновено ръководство. Имаме задържан министър, само че съгласно ръководещите вотът на съмнение бил безпочвен. Имаме задържан министър! Само че отговорността носи този, който го е назначил. Имаме министър председател, който ръководи 17 министерства и който подписва и приема техните политики. Той носи най-голяма отговорност и следва да си тръгне. Ако не беше вотът на съмнение, нямаше да има министър в ареста. Смятам, че всичко следващо се случи точно с помощта на него. Изведнъж министър председателят стартира да работи в събота и да се взимат избрани ограничения ", продължи по тематиката Ченчев.

Нинова към ръководещите: Не лъжете перничани, че ще решите рецесията за 45 дни

На въпрос от водещия по какъв начин той би тълкувал притеснителното отразяване на вота на съмнение от интернационалната преса, депутатът от левицата отговори, че е напълно основателно и подсети, че България към този момент беше наказана за високи равнища на мръсния въздух в Европейския съд през 2017-та година. Добави и че неприятното в тази обстановка е, че от този момент насам не са подхванати никакви по-сериозни ограничения по въпроса, като даже все още въздухът в голям брой градове е извънредно замърсен, а в София е 10 пъти над нормата.

"При състояние, че има толкоз сериозна злополука във всеки един сектор- какво очаквате. Според мен колелото към този момент се е завъртяло и процесът е необратим. Това държавно управление е проблематично за здравето на българина и протичащото се у нас сега го потвърждава ", означи Ченчев.

По тематиката с водата той отговори, че след срещата с хидроинженери и специалистите по водите на Позитано през вчерашния ден, станало ясно, че като се изключи че обстановката била извънредно спешна, проблемите щели занапред да се изострят още повече. Ченчев подсети, че след изследвания на хидроинженери още през 2012-та година се оказва, че водното равнище на "Бели Искър " се държи на 20% от потенциала му, тъй че да не се компрометира стената. "Оттогава тя от ден на ден се напуквала и е във все по-трагично положение, само че все пак от този момент до през днешния ден нищо не е направено по въпроса ", сподели депутатът на левицата.

Георги Марков: Българска социалистическа партия желаят гуляй по време на чума

"Ситуацията с водата - ето през днешния ден принудиха европейски жители да се бият за вода. Това красноречиво разказва извънредно тежка обстановка. Проблемът е, че имаме срив във всички водни системи, които ГЕРБ ръководи към този момент 10 години. Усвоени са 3 милиарда лв. за водния бранш, само че губим 61% от водния потенциал на страната. Нищо не е направено с тези три милиарда през последните 10 години, а ние продължаваме да губим обилни водни количества, само че на дневен ред се разисква ВиК холдинг ", приключи Иван Ченчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР