За щастие има много неща, които можем да направим, за

...
За щастие има много неща, които можем да направим, за
Коментари Харесай

Как да се предпазим от грип и вируси? 10 добри съвета!

За благополучие има доста неща, които можем да създадем, с цел да ги отблъснем.

Колкото и да ни е мъчно да се разделим с есента, нейният край наближава и зимата чука на вратата ни все по-упорито. С нея обаче непроменяемо идват още неканени посетители – грипът и вирусните болести. За благополучие, има доста неща, които можем да създадем, с цел да се предпазим и да ги накараме да подминат нашата врата.

Ето 10 от най-елементарните метода, посредством които можем да се защищити и които не изискват доста старания:

1. Като ядем доста плодове и зеленчуци.

Плодовете и зеленчуците би трябвало да са неизменима част от менюто ни, без значение дали се борим с заболявания, или просто желаеме да се храним по-здравословно, с цел да укрепим имунната си система и да бъдем в добра физическа форма. И в този случай те са правилен асистент, защото посредством тях по натурален метод ще си набираме нужните витамини.

2. Като пием доста течности, изключително топли.

Хидратацията на тялото е значима както през топлите, по този начин и през студентите месеци. Понякога обаче през зимата я подценяваме, което е огромна неточност. Пиенето на задоволително течности може да ни помогне да пречистим организма си, да се почувстваме по-енергични, да имаме хубава кожа и куп други изгоди. Най-добрият вид през зимата е чаят, само че за хората, които не го харесват и го свързват с интервал, когато са заболели, и фрешовете са отлична алтернатива. Или просто положителната остаряла чаша вода.

3. Като се стараем да се храним по-здравословно.

Яденето на плодове и зеленчуци всеки ден е значима част от здравословното хранене, само че не и единствената. За да поддържаме имунната си система мощна и устойчива на вируси, през студените месеци би трябвало да сме по-внимателни с храната, която консумираме. Важно е да понижим полуфабрикатите, захарните произведения и газираните питиета.

4. Като одобряваме профилактични медикаменти.

Пиенето на антибиотик или друго мощно лекарство при най-ранния етап на грип е най-често срещаната неточност при всеки човек, който е решил да се лекува самичък. В случая решението е просто – от ден на ден лекари предлагат приема на хомеопатични медикаменти, даже когато просто желаеме да се предпазим или усещаме неразположение. Класическият витамин C също постоянно би бил от изгода, изключително в случай че се приема от естествени източници, като да вземем за пример лимони.

5. Като се наспиваме.

Сънят подтиква имунната система, която се трансформира в преграда против вирусите. Ако спим по 7-8 часа всяка нощ, лягаме си в съвсем едно и също време в порядъка на 22-23:00 ч. и ставаме до 7-8:00 ч. можем да се похвалим с безусловно здравословен сън, изгодите от който са многочислени.

6. Като мием ръцете си постоянно и поддържаме добра персонална хигиена.

Ако постоянно сме измежду хора или пътуваме дълго време с градския превоз, неизбежно сме изложени на огромен риск от заразяване с вируси от близките. Няма по какъв начин да се барикадираме у дома и да не вървим на работа, тъй че можем да намерим и по-простичко решение. Това, което можем и би трябвало да създадем в тази ситуация, е да си мием ръцете постоянно, а в случай че сме на открито – да използваме дезинфекциращ гел. Поддържането на добра персонална хигиена като цяло е наложителна, когато се опитваме да се предпазим от вируси.

7. Като се пазим от прочувствени стресови обстановки и си даваме повече отмора.

Невинаги можем да избягаме от отчаяние или от враждебна конюнктура, която ни изнервя или ни предизвиква болежка. Това са естествени неща, с които всеки човек се сблъсква. Важно е обаче в такива моменти да помислим за себе си и да потърсим метод бързо да се отърсим, като се разсеем по някакъв метод и насочим вниманието си към нещо по-смислено. Важно е и да си даваме отмора, когато се усещаме изтощени.

8. Като спортуваме.

Спортните действия, физическата интензивност и като цяло придвижването също ни оказват помощ да засилим имунната си система. Когато спортуваме и се потим, освен отслабваме, само че и изкарваме нездравословните бактерии през порите. Организмът ни става в пъти по-устойчив на болести и помагане за общия тонус на тялото ни.

9. Като проветряваме постоянно жилището си и го дезинфекцираме.

Когато се събудим заран, станем от топлите завивки и усетим, че ни е студено, не би трябвало да бързаме да пускаме отоплението. Първо би трябвало да проветрим цялото си жилище, тъй като чистият въздух се затопля доста по-бързо от застоялия. Свежият въздух ще ни разсъни и ще ни помогне да дишаме по-добре – като че ли сме създали разходка в гората. Проветряването гони и вирусите, а постоянното разчистване на дома ни също играе значима роля. Не би трябвало да подценяваме тези две стъпки.

10. Като ядем доста лук и чесън.

Лукът и чесънът са най-големите убийци на вирусите. И най-сигурните. Колкото и плодове и зеленчуци да изядем, с цел да си набавим витамини и да засилим имунната си система, нищо не може да се съпостави с тези две чудеса, употребявани пресни. Много хора не ги намират за изключително приятни, само че в името на здравето – всичко си заслужава. Стига да не сме възнамерявали сантиментална вечеря на свещи, или да не ни следва излизане на шумно място, където ще приказваме от близко с приятелите си, този способ за ликвидиране на вируси е най-ефективният.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР