За щастие е имало наш колега и той е дръпнал

...
За щастие е имало наш колега и той е дръпнал
Коментари Харесай

Два вагона изгоряха, пожарникар от Варна предотврати голяма трагедия

За благополучие е имало наш сътрудник и той е дръпнал ръчната спирачка, с цел да спре влака, сподели шефът на РСПБЗН-Шумен Иван Иванов

Пожарникар от Варна предотврати огромна покруса. Благодарение на бързата му интервенция няма потърпевши пасажери във влака София-Варна. 

За благополучие е имало наш сътрудник и той е дръпнал ръчната спирачка, с цел да спре влака, сподели пред Българска национална телевизия началникът на РСПБЗН-Шумен Иван Иванов. 

„ Запалил се е първият пътнически вагон по време на придвижването. След като огнеборецът от Варна е дръпнал ръчната спирачка, е почнала евакуация на пасажерите. Той е бил във втори вагон “, посочи шефът на шуменските пожарникари. 

„ Когато идват нашите екипи, е горял първи вагон и част от втория. Третият и четвъртия са избавени “, добави той.

Огънят е видян от транспортните чиновници малко след гара Каспичан. Тръгнал е от искра в локомотива.

Пътници са помагали на други пътуващи във влаковата комбинация да излязат от вагоните. Леко потърпевш е единият ватман. Пътниците бяха евакуирани от влака и е бил подаден сигнал на тел. 112.

В пътническата комбинация са пътували към 50 индивида. Причините за случая се обясняват. Беше основана организация за транспортиране на пасажерите от засегнатия трен. На място бяха обезпечени вода и храна.

Днес се чака на мястото на случая да бъде изработен втори оглед.

Сигнал за пожара е подаден малко преди 20 часа в четвъртък, когато композицията се е намирала край гара Каспичан, оповестява Нова телевизия. Изпратени са общо 5 противопожарни екипа от Шумен и Нови пазар.

Възникването на огъня разяснява в предаването „ Здравей, България ” шефът на Поделение за пътнически транспорти Горна Оряховица - Димитър Димитров. Причините за случая ще бъдат изследвани занапред от назначена Комисия първа категория, изясни той. Димитров акцентира, че взаимни отстъпки с техническите прегледи и поправки, които се правят на композициите, не се вършат в БДЖ.

Към момента композициите се движат по разписание, посочи Димитър Димитров.

Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия трен, само ранният час е бил причина да няма жертви и потърпевши при случая. По думите й в случай че вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, множеството пасажери са щели да спят. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР