За Шейтанов има подозренията, че е възможно да е дезертьор,

...
За Шейтанов има подозренията, че е възможно да е дезертьор,
Коментари Харесай

Украински бандити Руслан и Денис били като призраци, златна обеца ги издала

За Шейтанов има съмненията, че е допустимо да е беглец, а Дубровски бил с болно сърце

Златна обеца е уликата, която е издала двамата украински крадци Руслан Дубровски и Денис Шейтанов в Бургас. Това разкриха проверяващите над 10 домови обири в морския град, оповестява „ Телеграф “, представен от БЛИЦ.  

„ Дуото са специалисти по ключалките, влизат в къщите на хората като призраци, бързи са, търсят злато и пари, по-късно излизат и заключват. Не разрушават “, разкри източник от следствието.

Установено е, че Дубровски и Шейтанов са съумели да отмъкнат единствено от един апартамент - в жк " Изгрев " над 100 хиляди лв..

При кражбата изтървали една от златните обеци, а тази, която останала у тях, отишли да заложат в оказион. Така криминалистите влезнали в дирите им и почнало разплитането на случая.

Оказало се, че двамата не са елементарни бежанци от войната, а майстори на домовите обири. 45-годишният Руслан Дубровски има голям брой престъпни регистрации в родината си, лежал е по пандизите там. Аверът му Денис Шейтанов е на 37 години, само че също с богато незаконно минало.

Досиетата на двамата дори не са цялостни, защото поради военната конюнктура в Киев до Бургас към момента не е пристигнала поисканата от украинските управляващи цялостна информация, а единствено частични данни от полицията.

От събирани доказателства по досъдебното произвеждане излизат и данни за някои от най-големите домови обири, осъществявани в района през последните месеци, които към момента не са разкрити. Руслан има формален статут на емигрант у нас, а аверът му Денис е дошъл месеци след военната интервенция.

Първите дни има данни, че даже е бил на фронта. За него съмненията са, че е допустимо и да е беглец, само че към момента се чакат документи. Другият пък се води неработоспособен с болно сърце, а брачната половинка му Злата Дубровски е негов болногледач и компаньон.

При обиска в квартирата на украинците в Бургас са открити принадлежности за отключване и разтрошаване на порти – шперцове, отвертки, пили, къртачи –  общо 135 броя, както и валута от разнообразни типове – 118 хиляди $, 40 хиляди евро, 20 хиляди лв., чийто генезис е в развой на изясняване.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР