За шести път Община Пазарджик​ организизира Лятно училище, което ще

...
За шести път Община Пазарджик​ организизира Лятно училище, което ще
Коментари Харесай

Лятно училище ще подготвя бъдещи първокласници

За шести път Община Пазарджик​ организизира Лятно учебно заведение, което ще продължи през целия август, а набирането на искащи деца към този момент е в ход. ​Целта е да се обезпечи спомагателна педагогическа подготовка за повишение на учебната подготвеност на малчуганите за еднакъв старт в учебно заведение.

Услугата е за децата, на които им следва да бъдат първокласници през образователната 2023/2024 година и ​е изцяло безвъзмездна. Лятното учебно заведение се организира в постройката на ​Специализирания център в Пазарджик на ул. " Любен Боянов " № 7. Учебните занимания с децата се организират от възпитател и посредник или помощник-възпитател по 4 часа на ден - oт 8,30 до 12,30 ч., съгласно авансово направена тематична стратегия. За всяко дете се прави входно и изходно равнище. На финала на Лятното учебно заведение се провежда особено заключително празненство, на което децата показват пред своите родители и близки добитите познания посредством осъществявания на стихчета, песнички и гатанки.

Ще бъде основана организация ​и децата консуматори на услугата да употребяват превоз с бус, който ще ги взема от точки, близки до домовете им.

Програмата включва и време за по-приятно и свястно превозване на лятото. Организират се също визити в Регионална библиотека ”Никола Фурнаджиев ”, Пазарджик, Етнографски музей, Пазарджик, къща музей " Константин Величков ", парк остров " Свобода “, парк ”Стадиона ”, конна база “Шарков “ в с. Ивайло, среща с екипа и дребните артисти от Детската театрална школа „ Пластилин “, Пазарджик, Полигона за битка с градушките в с. Гелеменово към Регионалната дирекция „ Борба с градушките “, както и доста занимателни игри в парк „ Писковец “, защото се намира наоколо до постройката на ЦСВР-Пазарджик. Освен това за всяко дете се обезпечава всекидневно хранителен пакет, който съдържа закуска, бутилка минерална вода 0.500 л и сезонен плод.

За петте години, през които е осъществена услугата, 110 деца са взели участие в нея.

Всеки родител, който демонстрира интерес към Лятното учебно заведение и желае да запише своето дете в него, може да получи повече информация за това на тел. 0879 952 252 - госпожа Стаматова, или персонално на място в центъра. Срокът за записване е 20 юли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР