За шеста предна година община Вършец организира годишен конкурс за

...
За шеста предна година община Вършец организира годишен конкурс за
Коментари Харесай

Във Вършец раздадоха наградите за сонет на името на Лъчезар Станчев

За шеста предна година община Вършец провежда годишен конкурс за сонет на името на българския стихотворец Лъчезар Станчев, роден в града. На гала във Вършец през днешния ден бяха оповестени тазгодишните спечелили в състезанието, а поети от цялата страна рецитираха пред публиката свои стихове.
Журито с ръководител Атанас Капралов, шеф на Националния книжовен музей, и членове проф. Румяна Станчева – щерка на Лъчезар Станчев, и поетесата Магдалена Маркова, са определили за победител в състезанието Ангел Дюлгеров със „ Сонет за словото “. Второ място е присъдено на Диана Фъртунова за сонета „ Люспа от дракон “, а трето на Калин Михайлов за „ Рицарски сонет “. На аудиозаписи присъстващите чуха рецитации на сонети от самия Лъчезар Станчев (1908-1992г.), създател на текста в известната ария „ Усмивката “.  
В тазгодишното издание на състезанието са взели участие над 40 създатели от цялата страна, като преобладаваща тематика е любовта, само че не липсват и самотата, отчуждението, разделянето и така нататък
Творбите са доста стойностни, съобщи ръководителят на журито Атанас Капралов, който показа, че сонетите са четени от него и сътрудниците му, без да се знае създателя им и решенията за оповестяване на спечелилите са взети, без да са известни никакви имена.
Кметът на Вършец Иван Лазаров благодари на поетите за присъединяване в състезанието и връчи предметни и парични награди на спечелилите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР