За шеста поредна година стотици жители на Велико Търново се

...
За шеста поредна година стотици жители на Велико Търново се
Коментари Харесай

Сериозен интерес към Книги за смет във Велико Търново

За шеста поредна година стотици поданици на Велико Търново се включиха в националната акция „ Книги за боклук ". Хора от всички възрасти предават пластмасови боклуци, а в подмяна получават обичано заглавие.


Пред двата особено обособени пункта за предаване на пластмасови боклуци във Велико Търново се извиха дълги опашки от хора, които предаваха боклук, а в подмяна получаваха за книги.
Марика Костадинова - участник: Тъй като знаем, че пластмасата е най-големият замърсител и по този начин опазваме природата и възпитаваме децата си също да опазват и да рециклират пластмасата.Виктория Иванова - участник: Смятам, че е значимо всички ние да се грижим за природата, да изградим това отношение към нея. Трябва да създадем всичко, с цел да я опазим чиста и да живеем в един по-добър свят.
Освен преработването на боклуци, съществена цел на акцията е и популяризирането на четенето на книги.
Симеон Василев - уредник: Срещу един кг пластмасови боклуци, годни за преработване, получавате ваучър и за книга, като от няколко години може да получите и електронна такава. Всеки самичък избира заглавието, като тази година има над 20 разнообразни заглавия, от които хората могат да избират.
Кампанията „ Книги за боклук " протича по едно и също време и в градовете София, Бургас, Стара Загора и Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР