За шеста поредна година международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките

...
За шеста поредна година международното шосейно колоездачно състезание “По стъпките
Коментари Харесай

Разлог в очакване на международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните” 2023

За шеста поредна година интернационалното шосейно колоездачно съревнование “По стъпките на римляните ” 2023 ще бъде проведетено взаимно от Община Разлог, екипът на хотел Хот Спрингс село Баня, Българската Федерация по Колоездене (БФК), компания Долчини и Община Банско.

Турнирът, част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI), ще се състои в два поредни дни – в събота и неделя, на 02. и 03. септември 2023 година Жителите и гостите на Разлог, Баня, Банско и Добринище имат опцията да се насладят на неповторима спортна атмосфера и да се допрян до едни от най-хубавите колоездачи от цяла Европа и Съединени американски щати.

В конкуренцията присъединяване ще вземат тимове от над 10 националности – Франция, Германия, Австрия, Полша, Словакия, Чехия, Унгария, Словения, Канада, Съединени американски щати и други В събота (02. 09. 2023 г.), тъкмо в 15:00 часа състезателите ще тръгнат от хотел Хот Спрингс, а формалният старт ще бъде даден в 15:15 в Разлог. Участниците ще изминат над 120 км за към 3 часа, в 8 обиколки по маршрут Баня – Разлог – Банско. Предвид високото спортно равнище на тимовете, участници в интернационалното колоездачно съревнование, уредниците чакат извънредно зрелищен и оспорван край, който ще се състои към 18:00 часа на площад “Преображение ” в Разлог.

Веднага след него ще се организира и публично награждаване на спечелилите от първия стадий, а програмата ще приключи в 19:00 часа със завладяващо шоу “Светът на танца ”.

По време на първия спортен ден Община Разлог, взаимно с уредниците, ще организира и съпътстващо колоездачно съревнование – майсторско ръководство на велосипед, с присъединяване на локални детски клубни тимове по приложно колоездене, футбол, волейбол, таекуондо, плуване, ски и други

Всички лица до 18 години, които не са представители на спортни клубове, ще бъдат позволени до присъединяване в колоездачното съревнование, в центъра на Разлог, след попълнена “Декларация за присъединяване ” от съпътстващо малолетно лице.

На идната заран в село Баня, пред хотел Хот Спрингс, в 10:00 часа, започва и заключителната втора част на интернационалното колоездачно съревнование. В рамките на 3 часа участниците ще изминат над 130 км по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог.

Церемонията по награждаването на финалните спечелили ще се състои още веднъж в центъра на Разлог, от 13:30 часа. Във връзка с нуждата от застраховане сигурността на участниците в колоездачното съревнование, се вкарва краткотрайна организация на придвижването по трасето, преминаващо през град Разлог, на 02. 09. 2023 година (събота) от 15:00 до 19:00 часа и в неделя, 03. 09. 2023 година (неделя) от 10:00 до 14:00 часа, според утвърден от ОДМВР- Благоевград и ОПУ- Благоевград Проект за ВОД.

По време на първия спортен ден съдебна експертиза ПРЕУСТАНОВЯВА спирането/ паркирането на транспортни средства на ул. “Христо Ботев ”, ул. “Опълченска ” (в сектора от ул. “Христо Ботев ” до кръговото кръстовище) и ул. “Гоце Делчев ” следва да бъдат напълно освободени, в интервала от 13:00 до 19:00 часа.

През втория спортен ден от 10:00 до 14:00 часа съдебна експертиза ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ спирането/ паркирането на транспортни средства на ул. “Христо Ботев ”.

Освен като спортно предизвикателство за участниците, интернационалното колоездачно съревнование “По стъпките на римляните ” се трансформира в премеждие, чиято съществена цел е преоткриване на най-красивите райони в България, които я трансформират в желана целогодишна туристическа дестинация.

Безспорно село Баня, Разлог, Банско и Добринище са тези кътчета на страната, които дават на своите поданици и посетители безчет благоприятни условия за разнороден туризъм когато и да е и във всеки сезон – от еко, селски, културен и състезателен до балнео и СПА туризъм.

СЪСТЕЗАТЕЛНА ПРОГРАМА

I ЕТАП – СЪБОТА / 02. 09. 2023
Разлог – Банско –Баня интерактивна карта: https://www.plotaroute.com/route/2315421
15:00 – формален старт – в с. Баня пред Hot Springs Medical & Spa Hotel
15:15 – спортен, изострен старт – в Разлог
• Брой обиколки: 8 (общо 125 км)

• Продължителност: към 3 часа и 30 минути
*15:20-15:30 – старт на съревнование по приложно колоездене за лица до 18 години – централен площад “Преображение ” (първите трима в обособените възрастови групи ще бъдат наградени, след спечелилите в първия стадий на интернационалното колоездачно състезание; за всички участници са подсигурени доста изненади)
18:15 – 18:30 – край – в Разлог – площад “Преображение ”

18:30 – публично награждаване – Разлог – централен площад “Преображение ”
19:00 – Танцова шоу стратегия “Светът на танца ” – централен площад “Преображение ”

II ЕТАП – НЕДЕЛЯ / 03. 09. 2023 Баня – Банско – Добринище – Елешница интерактивна карта: https://www.plotaroute.com/route/2315398
10:00 – формален старт – в с. Баня – пред Hot Springs Medical & Spa Hotel
10:15 – спортен, изострен старт – в Банско, на изхода в посока Добринище

• Брой обиколки: 3, 5 (общо 135 км)
• Продължителност: към 3 часа и 30 минути 13:20 – 13:30 – край – в Разлог – площад “Преображение ”
13:30 – публично награждаване – Разлог – площад “Преображение ”

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР