За шеста година Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца се

...
За шеста година Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца се
Коментари Харесай

РБ „Христо Ботев” във Враца организира Нощ в библиотеката 2022

За шеста година Регионална библиотека „ Христо Ботев” - Враца се включва в "Световната нощ на книгата ". На 20 април /сряда/ в залите на библиотеката можете да участвате в изобретателни работилници, среща с създател, кино и доста въодушевление.
От 1995 година с решение на ЮНЕСКО 23 април се отбелязва по целия свят като Световен ден на книгата и авторското право. Световната нощ на книгата – „ най-голямото всеобщо подаряване на книги “, е самодейност, насърчаваща четенето и метод обичаните ни книги да доближат до нови читатели. Световната нощ на книгата за първи път е чествана в Обединеното кралство и Ирландия през 2011 година на 5 март. През 2012 година празникът е изместен на 23 април.
Вълшебната нощ стартира в 18 ч. и ще бъде открита с тематична галерия, в която най-верните фенове на събитието ще могат да се открият и да си напомнят хубави моменти от предишните издания на самодейността ни.
След това ще продължи с две работилници, които ще се проведат в Детски отдел и в Тийн Зоната. Малчуганите до 10 години, които обичат да творят, са поканени във Великденска работилница. Всеки дребен създател ще може да изрази своята креативност върху яйце, което да трансформира в шарено и писано. "Тийнейджърите над 10 години, които са фенове на манга и аниме героите, са добре пристигнали в работилница, в която посредством техниката на пиксел арт ще изрисуват собствен книгоразделител с облика на желан воин.
В 18 ч. стартира и срещата с Мария Лалева, създател на нашумелия и извънредно сполучлив разказ „ Пасиансът на архангелите”.
Вечерта ще приключи в киносалона със спечелилия любовта на аудитория и рецензия филм „ Петя на моята Петя”. Историята е въодушевена от ярката персона на Петя Дубарова, само че филмът не е биографичен. Той вълнува с тематиките, които слага – за смелостта да бъдеш друг и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и по кое време матрицата съумява да ни трансформира в „ консервни кутии без етикети “.
Прожекцията е подарък за всички другари на книгите и е с начален час 19.30. Инициативата се организира с общителното подпомагане на Кино „ Метропол “.
Вземете със себе си обичан човек и елате да се срещнем, да споделяме, да се забавляваме, да научаваме… Защото всичко се трансформира, когато четем! Входът е свободен! ", пишат от управлението на библиотеката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР