За шеф на разузнаването, който ръководи шпионските операции на Украйна

...
За шеф на разузнаването, който ръководи шпионските операции на Украйна
Коментари Харесай

Шефът на украинския шпионаж излиза от сянката

За началник на разузнаването, който управлява шпионските интервенции на Украйна по време на войната с Русия, 37-годишният Кирило Буданов е построил извънредно обществен профил, който употребява, с цел да популяризира посланията си и да заплашва Русия от разстояние.

В днешно време началник на разузнаването не може да остане в сянка, споделя той.

" Без това е невероятно, към този момент не ", споделя ръководителят на Главното ръководство на разузнаването на Украйна в изявление за Ройтерс в строго охраняваната му централа в столицата.

" И всички последващи войни ще наподобяват по този метод. Във всяка страна по света. Можем да кажем, че сътворяваме наклонност тук ", добавя той.

Украйна си направи заключения за нуждата да изпрати своето обръщение от 2014 година насам, когато Москва изненада света със заграбването на Кримския полуостров в Украйна и отприщи марионетна война на изток, споделя Буданов.

" През 2014 година изцяло загубихме осведомителната война. И войната, която стартира през (2022 г.) - започнахме тук по изцяло друг метод. И в този момент руснаците губят осведомителната борба ", показва той.

Откакто предишния месец протестът на наемниците в Русия направи ръководещата система на Москва да наподобява по-непрозрачна и нестабилна, Буданов употребява опцията да опише какво знаят украинските шпиони за своя зложелател.

В елементи от изявлението му, обявени от Ройтерс по-рано тази седмица, той сподели, че разбунтувалите се съветски наемници са се насочили към нуклеарна база, търсейки атомно оръжие с размер на раница.

Няколко съветски източника, разговаряли с Ройтерс, потвърдиха елементи от това пояснение.

Буданов цитира също по този начин прехванато изследване, извършено от съветското министерство на вътрешните работи, което по думите му демонстрира, че шефът на наемниците Евгений Пригожин е имал поддръжка в Русия.

Той не показа доказателства, само че означи, че тъкмо е планувал, че Русия ще нахлуе преди началото на пълномащабната война предходната година. " Кой се оказа прав? Ние ", споделя Буданов.

" Имаме си лични източници. В най-близките офиси (до Путин), по този начин да се каже. Ето за какво нормално знаем какво се случва ", твърди той.

ХУЛЕН В РУСИЯ

Енигматичен и под напрежение, Буданов седи зад своето бюро във военно облекло под картина на бухал - признакът на неговата на неговата организация - впил ноктите си в прилеп, емблемата на съветското военно разузнаване.

Щорите на кабинета му са спуснати с чувалчета цялостни с пясък на прозорците.

Популярността и имиджа в Украйна на назначения през август 2020 година Буданов са във напредък от началото на войната, където той

е представян като подмолен началник на напъните за нанасяне на ответен удар против Русия. В съветските медии той е омразна фигура.

Кремъл дефинира като " чудовищно " едно изявление, което той направи през май, че " ще продължим да убиваме руснаци на всички места по лицето на този свят до цялостната победа на Украйна ".

Русия упрекна украинските секрети служби за убийствата на съветски блогър и на публицист, подкрепящи войната. Киев отхвърля да е забъркан. Руските медии оповестиха, че съд в Москва е арестувал задочно Буданов през април по обвинявания в тероризъм.

Перспективата шпионска организация да изпрати убийци, които да преследват враговете на Украйна, провокира съпоставения с израелската работа Мосад. Буданов не се съпротивлява против тази прилика.

" Ако питате за Мосад като прочут (с)... елиминиране на враговете на тяхната страна, то и ние го правехме, и ще го вършим. Не е належащо да сътворяваме каквото и да било, тъй като то към този момент съществува ", споделя той.

Буданов стартира военната си кариера като чиновник от специфичните сили и служи в източната част на страната, откакто Русия нелегално анексира Крим и нейни представители превзеха източните краища на Украйна. Той е бил раняван три пъти.

Откакто е поел управлението на шпионската работа, има многочислени несполучливи опити за неговото ликвидиране, в това число несполучлив опит за ликвидиране с кола бомба, при който нападателят е бил взривен.

" Единственото нещо, което мога да кажа, е, че те не са спрели, само че ще повторя - всичко е на вятъра ", споделя той.

В края на май съветски въздушен удар порази неговия щаб на Рибалския полуостров в Киев, провокирало известия в съветските медии, че той е тежко ранен. Буданов омаловажи смисъла му.

" Това не бе първият им опит. Но, както виждате, още веднъж сме тук в главните пространства на тази постройка. Когато бяхте извън, бихте могли да видите хора, които вървят и работят. Всичко работи както би трябвало ", споделя той.

Превод: Светослав Танчев (БТА)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР