За Северозападна България е обявен оранжев код за обилен сняг

...
За Северозападна България е обявен оранжев код за обилен сняг
Коментари Харесай

Затвориха прохода „Петрохан“ заради паднали дървета, непроходим е пътят до Леденика /снимки/

За Северозападна България е разгласен оранжев код за изобилен сняг и виелици. Очакванията са снежната завивка да доближи до 30-40 см.
През миналото денонощие в областите Видин, Враца и Монтана има редица сигнали за паднали дървета и блокирани пътища.
От тази заран краткотрайно е лимитирано придвижването през прохода „ Петрохан “ заради премахване на паднало дърво в региона на Малка Бързия. Шофьорите могат да употребяват различни направления - път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по Автомагистрала "Хемус " до София и назад. Натежалите от снега клони не престават да основават проблеми.
Преминаването през „ Петрохан “ е предизвикателство даже за опитните водачи, по тази причина от Агенция „ Пътна инфраструктура “ молят проходът да се заобикаля и след отварянето му. Към момента няма информация за други затворени пътища във Видин и Монтана.
80 машини чистят Републиканската пътна мрежа във Врачанско. Пътищата са проходими при зимни условия. На път 2-15 от Враца към Оряхово има проблеми с падали дървета. Трудности с прекосяването има през ремонтирания сектор Мездра – Лютиброд от Е-79.
Единственият непристъпен път в района е трасето за пещерата Леденика. Няколко автомобила са блокирани и чакат отстраняването на паднало дърво.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР