За сериозен проблем в българския биатлон съобщи състезателят Димитър Герджиков

...
За сериозен проблем в българския биатлон съобщи състезателят Димитър Герджиков
Коментари Харесай

Тъжно: В Пекин дават лоши ски на биатлонистите ни, защото сме "слаба нация"

За сериозен проблем в българския биатлон заяви състезателят Димитър Герджиков след щафетата на . Опитният биатлонист показа, че на Игрите българският отбор е получавал не задоволително положителни чифтове ски. Това е предиздвикало състезатели от други страни да съжаляват българските си сътрудници.
" В последната обиколка през днешния ден дадох всичко от себе си. В стаята за преобличане сътрудниците от Финландия и Естония напряко ме съжаляваха през днешния ден за ските. Тези, които не сме с контракт с " Фишър ", не получаваме положителни чифтове ски. Това е, слаба нация сме, дребна страна. Няма интерес самата компания. Този проблем е от доста години насам, не мисля, че ще се оправи. Ние трябваше (и да имаме по-голяма поддръжка от страна на федерацията) да минем към друга компания ски, само че не посмяхме поради идната олимпиада ", съобщи Герджиков пред Българска национална телевизия през днешния ден.
" Не беше най-лекото съревнование за през днешния ден. Чувствах се добре, подходих много деликатно, поради грешката, която направих в спринта - темпoто ми да бъде по-високо и в последната обиколка да изостана оптимално. Тръгнах доста деликатно за и да се оправя с неуверената ми пукотевица на лежащ. Не се получи, факт е, неточност от моя страна, не се оправих ", сподели той по отношение на представянето си в щафетата.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР