За сериозен проблем на Граничния контролно-пропускателен пункт Малко Търново“ алармира

...
За сериозен проблем на Граничния контролно-пропускателен пункт Малко Търново“ алармира
Коментари Харесай

Коли vs. автобуси на ГКПП „Малко Търново“: Жандармерията се намеси

За сериозен проблем на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Малко Търново “ сигнализира някогашният общински консултант от Бургас Антон Берданков. Автомобили чакат по няколко часа за прекосяване в посока Турция и назад, до момента в който рейсове се пробват да ги изпреварят , което поражда спорове.

Снощи се е наложила и интервенция на жандармерия.

„ Проблемът е и от българска, и от турска страна. Откъм българска през вчерашния ден чаках пет часа, с цел да отида до Турция да свърша работа за два часа. А на връщане чаках три часа “, изясни господин Берданков.

Конлфиктът идвал от това, че рейсовете се пропущат с преимущество, без да има специфични гишета за тях. Или те работят напълно за малко, поради което се получавало огромно запушване.

Шофьорите на рейсовете изпреварвали отляво огромните колони коли с обяснението, че са на обособен режим за прекосяване, само че това в действителност не било правилно.

„ На хората към този момент им писна да ги минават с рейсовете . Една жена с три деца в колата загради един от тях , който искаше да мине отново от лявата страна. Тя напряко рискува живота си, с цел да може да спре рейса. След като го блокира, излязоха и други хора . Блокирахме няколко рейса – несъмнено бяха станали пет-шест. Те в случай че бяха минали, щяхме да чакаме до сутринта “, изясни обстановката Антон Берданков.

Според него това може да докара до съдбовен случай.

„ От турска страна дойде жандармерия, с цел да може да разбута хората и да минат рейсовете . Става огромен спор там и съгласно мен скоро може да се стигне и до физическа разпра. Трябва да се обърне внимание. Не е толкоз комплицирано да се ангажират още няколко индивида да работят, с цел да може да става по-бързо обработката. Това е чисто организационна активност, която би трябвало да се направи “, счита Берданков.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР