За седмицата, през която честваме най-българския празник - 24 Май

...
За седмицата, през която честваме най-българския празник - 24 Май
Коментари Харесай

Празнична програма за 24 май в Банско

За седмицата, през която честваме най-българския празник - 24 Май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, от Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров 1894 “, взаимно с учебните заведения в града, е готова празнична стратегия.

В навечерието на празника, на 23 май от 17 ч., ще бъде осъществен водосвет на обновената читалищна библиотека „ Ангел Балев “. След ритуала, във фоайето на читалището ще бъде открита независима галерия на фотографа Георги Ангелов, наречена „ Банскалии в носии “. На фона на пременените в красива руба банскалии, ще бъде показана и новата поетична книга „ Боринеста тирада от Банско и Пирина “, написана на бански акцент от Александър Думанов.

В празничния ден - 24 май, под надпис „ Учителят - той потегли от Банско!... Първият!... “ ще се организира празненство с присъединяване на учениците от гр. Банско и самодейци от НЧ “Никола Вапцаров 1894 “. То ще стартира в 11.00 часа на площад „ Никола Вапцаров “.

Празничното дефиле на зрелостниците от Средно учебно заведение “Неофит Рилски “, Професионална гимназия по електроника и енергетика и Професионална гимназия по лесотехника „ Никола Вапцаров “ ще стартира в 19.30 часа от пощата и ще стигне до централния площад, където в 20.00 часа ще бъде тържественото изпращане на зрелостниците от випуск 2023 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР