За седмица - 146 профила на лица с обществени и

...
За седмица - 146 профила на лица с обществени и
Коментари Харесай

33 хиляди регистрирани в системата за сигурно е-връчване

За седмица - 146 профила на лица с публични и обществени функционалности

През Системата за e-Връчване досега са изпратени съвсем 190 хиляди известия
(снимка: CC0 Public Domain)

Регистрираните консуматори в Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) са близо 33 хиляди. Само за една седмица в ССЕВ, поддържана от Държавна организация „ Електронно ръководство ”, са регистрирани 146 профила на лица с публични и обществени функционалности. Така общият им брой става 1485.

Регистрираните администрации са 1195, с включените към тях второстепенни и третостепенни разпоредители с бюджетни средства. Броят на общинските администрации е 251. През Системата за e-Връчване досега са изпратени съвсем 190 хиляди известия, оповестиха от ДАЕУ.
още по тематиката
Чрез ССЕВ се дава опция жителите, бизнеса и администрацията да взаимодействат по електронен път. Изпращането и приемането на известията се удостоверява с дипломиран електронен щемпел на Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

Администрациите могат да интегрират модула за електронно връчване към осведомителните си системи или да го употребяват посредством потребителски интерфейс. През Системата за е-Връчване всеки жител може да ревизира и кои негови персонални данни попадат в регистрите и по какъв начин те се употребяват от администрациите.

Това е допустимо за регистрирани консуматори посредством услугите на ДАЕУ „ Предоставяне на достъп на физически лица до информация, обвързвана с тях и съхранявана в регистри на първоначални админи ” и „ Предоставяне на лична информация на физическо лице за достъп от трети лица до негови данни, налични в регистри, през Средата за междурегистров продан RegiX ”.

Регистрация в Системата за несъмнено е-Връчване може да бъде направена с физически или заоблачен Квалифициран електронен автограф (КЕП) или Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния застрахователен институт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР