За седма поредна година ученици от XI и XII клас

...
За седма поредна година ученици от XI и XII клас
Коментари Харесай

Връчиха стипендии „Лука Бекяров“ на млади талантливи математици

За седма поредна година възпитаници от XI и XII клас и студенти бяха удостоени със стипендии „ Лука Бекяров “ за високи достижения в региона на математиката и информатиката.

Стипендиите са учредени в памет на Лука Бекяров (1978-2013), чиито осведоменост, разсъдък и лидерски качества служат за образец на идващите генерации. Със стипендиите хората, които са били част от неговия живот, си напомнят освен гения му, само че и неговата човещина.
Престижните оценки бяха връчени на тържествена гала, провела се на 21.11.2019 година в столичната изложба „ Сезони “. Събитието се провежда от семейство Бекярови и „ Еврофутбол “ ООД, с общителното подпомагане на Фондация „ Наука и високи технологии “ и Фондация B C ause.

Наградният фонд за тази година беше разпределен сред четирима възпитаници, студент и преподавател. Като за първи път със стипендия „ Лука Бекяров “ бе почетен и учител по математика.

Пет от стипендиите се отпускат от семейство Бекярови и една от „ Еврофутбол “. Тазгодишните носители са:

1. Стипендия „ Лука Бекяров “ – 3 000 лева за Евгени Кайряков, Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “;
2. Поощрителна стипендия – 2 000 лева за Димитър Чакъров, Математическа гимназия „ Акад. К. Попов “, гр. Пловдив;
3. Поощрителна стипендия – 1 000 лева за Дейвид Каменов, ПМПГ „ Св. Климент Охридски “, гр. Монтана;
4. Поощрителна стипендия – 1 000 лева за Йордан Цветков, Математическа гимназия „ Акад. К. Попов “, гр. Пловдив;
5. Учителска премия – 3 000 лева Илиана Цветкова, преподавател в Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “;
6. Студентска стипендия, обезпечена от „ Еврофутбол “ – 2 500 лева за Айкут Исмаилов, Технически университет, гр. София.

Илияна Цветкова и господин Борис Бекяров

Стипендиите връчи персонално господин Борис Бекяров, един от създателите на „ Еврофутбол “. Той показа, че изборът на победител тази година е бил доста сложен, тъй като всички претенденти са „ приключени научни работници”, с доста съществени достижения и разработки, с редица изявления в интернационалните списания и награди от олимпиади от целия свят.


Награждаване на Евгени Кайряков от господин Борис Бекяров
На церемонията участваха и шефовете на „ Еврофутбол “ Руди Вачкова и Николаос Арсенополус, които сърдечно поздравиха отличените.

Айкут Исмаилов и шефовете на Еврофутбол Руди Вачкова и Николаос Арсенопулос
При връчването на стипендията за студенти, шефът на „ Еврофутбол “ Николаос Арсенополус показа: „ Лука Бекяров беше един от най-ерудираните и съвременно мислещи хора в региона на осведомителните технологии в България, извънредно добре просветен, той бе гражданин на световния свят.

Бих желал да Ви пожелая да бъдете въодушевени от Вашите цели, по този начин както бе Лука и дано небето бъде Ваша граница. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР