За СДС и пътят ѝ към ГЕРБ в студиото на

...
За СДС и пътят ѝ към ГЕРБ в студиото на
Коментари Харесай

По европътя на СДС към ГЕРБ - коментар на Румен Христов и Владимир Кисьов

За Съюз на демократичните сили и пътят ѝ към ГЕРБ в студиото на " Още от деня " посетители бяха Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили и Владимир Кисьов, член на Националния съвет на синята партия. Скандалът с жилищата в ГЕРБ води до оставка, след оставка. Чака се едно решение, коментаторите и анализаторите оферират всевъзможни сюжети. И всичко това се случва сега, в който Съюз на демократичните сили се коалира с тях за евроизборите.

Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили: Разбира се, че е неприятно, само че е хубаво да разясняваме въобще политиците, освен тези, които сега ръководят. Трябва да се разясняват и тези, които сега са в съпротива. Г-жа Бокова, беше обявено, че още като дипломат си е закупила апартамент в Ню Йорк, Лондон и Париж и нищо не се приказва за това. Сега за жилища, закупени в София, евентуално доста по-евтино в Лондон и Париж, огромен проблем. Да, ние би трябвало да внимаваме политиците, само че би трябвало да внимаваме всички политици. Владимир Кисьов, член на Националния съвет на Съюз на демократичните сили: По принцип, който е обществена персона, би трябвало да се държи обичайно в обществото, включително и да не попада в такива обстановки. Ще бъде доста забавно в идващите дни когато почнат да се появяват и други персони от други политически сили.

Съюз на демократичните сили са упреквани, в това число и хора от самата партия, че взимайки решението за свързване с ГЕРБ ще унищожат Съюз на демократичните сили. Христов изясни, че и на двата национални съвета, на които е получил мандат, нямат нито един глас срещу - има 10 въздържали се и 74 " за ".

Кисьов добави, че форматът ЕНП и бъдещето на Европа би трябвало да бъдат във фокуса както на Съюз на демократичните сили, по този начин и във фокуса на всички членки на Европейската национална партия. В момента има съглашение за явяване на евроизборите където Съюз на демократичните сили ще са член на ЕНП изрично.

Румен Христов: Става дума за бъдещето на Европа, става дума за бъдещето на България.

По негово мнение победа на левицата няма да е в интерес на страната ни. За това от Съюз на демократичните сили са търсили опция да оползотворят десния избор оптимално.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР